Андрій Подщипков про продаж «112 Україна»: Оніщенко вів переговори від свого імені

Андрій Подщипков про продаж «112 Україна»: Оніщенко вів переговори від свого імені

27 Вересня 2016
8741
27 Вересня 2016
09:12

Андрій Подщипков про продаж «112 Україна»: Оніщенко вів переговори від свого імені

8741
Власник «112 Україна» Андрій Подщипков відреагував на повідомлення у ЗМІ щодо переговорів з приводу продажу телеканалу та зробив заяву, у якій каже, що Олександр Онищенко був потенційним покупцем і діяв у власних інтересах
Андрій Подщипков про продаж «112 Україна»: Оніщенко вів переговори від свого імені
Андрій Подщипков про продаж «112 Україна»: Оніщенко вів переговори від свого імені

Заява розміщена на сайті телеканалу «112 Україна».

Текст заяви даємо повністю:

«В кінці 2014 р. - першій половині 2015 р. я розглядав можливість продажу «112 Україна» і вів переговори з низкою потенційних покупців. В тому числі я спілкувався з Олександром Онищенком, який озвучував свій інтерес до цього активу і зробив цінову пропозицію (травень 2015 р.).

На зустрічі, де ми повинні були зафіксувати фінальні умови угоди, О. Онищенко представив мені Макара Пасенюка як свого радника. На той момент у мене з'явилися інші потенційні покупці з більш вигідною пропозицією, і я попросив Олександра повернутися до обговорення цього питання через півроку.

О. Онищенко підписував зі мною всі попередні документи від свого імені, і наскільки мені відомо, діяв у власних інтересах. Юридичні деталі оформлення угоди, наприклад на яку компанію оформляти купівлю, не обговорювалися в принципі, оскільки ми до цього етапу не дійшли», - прокоментував повідомлення у ЗМІ пан Подщипков.

Нагадаємо, 26 вересня у виданні «Страна.ua» вийшов матеріал, з якого випливає, що депутат Олександр Онищенко навесні 2015 року начебто вів переговори щодо купівлі каналу «112 Україна» за дорученням Президента і в його інтересах. Про це заявив сам пан Онищенко, згодом надавши виданню «УП» скани нібито переговорів про можливу угоду.

У коментарі «Детектору медіа» Дмитро Носіков, якого «Страна.ua» у своєму матеріалі назвала нібито автором ідеї створення медіахолдингу, який би об’єднав під одним дахом три провідних новинних телеканали – 5 канал, «112 Україна» та NewsOne, повідомив, що «ніхто нічого не продає».

В інтерв’ю «Детектору медіа» екс-глава департаменту по боротьбі з наркозлочинністю Ілля Кива стверджує, що канал «112 Україна» належить Віктору Зубрицькому.

Також чутки щодо переговорів про купівлю цілого ряду каналів оточенням Петра Порошенка «Детектору медіа» прокоментував народний депутат від БПП Григорій Шверк, який в 2014-2015 роках був заступником голови Нацради. Зокрема він сказав, що канали «112 Україна» і NewsOne хотіли б знайти покупців, але не знайшли – принаймні поки.

Нагадаемо, що співрозмовники та джерела «Детектора Медіа» не підтвердили  інформацію щодо можливої продажі-купівлі каналів, або майбутньої зміни власніків каналів «112 Україна» ,NewsOne та 1+1. Але, за їх словами, мова може йти про отримання або посилення контролю над редакційною політикою телеканалів або узгодження позицій між власниками та командою Президента.

На фото - Андрій Подщипков

Фото: «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8741
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду