Гройсман пообіцяв народним депутатам, що СБУ почує їх вимоги щодо видворення Шувалова

Гройсман пообіцяв народним депутатам, що СБУ почує їх вимоги щодо видворення Шувалова

9 Вересня 2016
1197
9 Вересня 2016
12:21

Гройсман пообіцяв народним депутатам, що СБУ почує їх вимоги щодо видворення Шувалова

1197
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, доведе до відома керівництва СБУ інформацію про необхідність видворення з України російського політтехнолога, заступника директора НІС, що виготовляє програми для «Інтера», Ігоря Шувалова.
Гройсман пообіцяв народним депутатам, що СБУ почує їх вимоги щодо видворення Шувалова
Гройсман пообіцяв народним депутатам, що СБУ почує їх вимоги щодо видворення Шувалова

Про це він заявив під час години запитань до уряду, передає «Еспресо.TV».

Прем'єр-міністр відповідав на запитання нардепа від «Народного фронту» Андрія Тетерука, який звернувся до нього із заявою.

Народний депутат нагадав, що у лютому звернувся до СБУ про те, щоб громадянку Росії, креативну редакторку НІС, яка готувала програми для телеканалу «Інтері», Марію Столярову депортували. Згодом вона залишила територіюУкраїни. За його словами, «Народний фронт» звернувся до СБУ щодо питання видворення з України політтехнолога, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми, Ігоря Шувалова.

Як стверджує Андрій Тетерук, досі відповідь від СБУ відсутня.

«Насправді СБУ не знаходиться в системі органів виконавчої влади, має окремий статус. Ви зараз оприлюднили інформацію. Я обов'язково доведу її до керівництва СБУ», - заявив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, 6 вересня стало відомо, що протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. За їх словами, протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова.

Згодом телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер Медіа Груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Після підпалу будівлі НІСу, що стався 4 вересня, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що версія про можливу участь у підпалі керівництва телеканалу «Інтер» не виключається. Також він заявив, що один із керівників НІСу Ігор Шувалов «має бути щонайменше негайно висланий з України», а діяльність «Інтера» підпадає під питання національної безпеки, яким опікується СБУ. 

У серпні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вимагає від СБУ та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення зреагувати на факти щодо зв’язків співробітників каналу «Інтер» з кремлівською пропагандою. Він також звернуся до СБУ з вимогою розслідувати діяльність одного з власників «Інтера», народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Льовочкіна і вислати з країни громадянина Росії Ігоря Шувалова - заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також стверджує, що телеканал «Інтер» контролюється народним депутатом («Опозиційний блок»), одним з власників каналу Сергієм Льовочкіним і критикує тільки партію «Народний фронт» та проукраїнські сили. Він також назвав заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє програми для каналу «Інтер», Ігоря Шувалова «автором темників».

На фото - Ігор Шувалов

Фото: politiko.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1197
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду