Деканоїдзе повідомляє, що всіх затриманих на вчорашній акції проти «Інтера» відпустили

Деканоїдзе повідомляє, що всіх затриманих на вчорашній акції проти «Інтера» відпустили

5 Вересня 2016
1267
5 Вересня 2016
13:33

Деканоїдзе повідомляє, що всіх затриманих на вчорашній акції проти «Інтера» відпустили

1267
Начальник Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявляє про відсутність на сьогоднішній день, 5 вересня, затриманих у справі про підпал будівлі телеканалу «Інтер».
Деканоїдзе повідомляє, що всіх затриманих на вчорашній акції проти «Інтера» відпустили
Деканоїдзе повідомляє, що всіх затриманих на вчорашній акції проти «Інтера» відпустили

«Вчора ми затримали 8 осіб, на яких склали адмінпротоколи, але на сьогодні ніяких затриманих немає. Йде розслідування, ми дуже сподіваємося, що телеканал співпрацюватиме з нами, щоб ми встановили причину», - заявила журналістам Хатія Деканоїдзе.

За її словами, наразі поліція встановлює причини пожежі у будівлі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє телепрограми для каналу «Інтер», яка сталася увечері 4 вересня.

«Близько 4 осіб звернулися до служби «102» - у одного був забій руки, у другого був гіпертонічний криз. Сьогодні я буду заслуховувати в Київському управлінні всі деталі справи, які у нас є наразі. Найголовніше – ми зараз повинні встановити, що було причиною пожежі», - додала глава Нацполіції.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив увечері 4 вересня, що після акції біля будівлі «НІС» затримано шестеро осіб.  За фактом підпалу відкрито кримінальне провадження.

Після цього народний депутат України Ігор Мосійчук повідомив, що з Шевченківського райвідділу поліції вийшли активіст Михайло Стрижко і учасник АТО Максим Непийпиво. Разом з тим правозахисниця Тетяна Близнюк повідомила, що з відділення випускають всіх затриманих. Водночас Ігор Мосійчук заявляє про незаконність затримання співробітниками поліції активістів, які проводили 4 вересня мітинг біля будівлі компанії «НІС» у Києві.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійці 30 бригади ЗСУ.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1267
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду