Російське видавництво без дозволу реєструє хештег #яНеБоюсьСказати української журналістки

Російське видавництво без дозволу реєструє хештег #яНеБоюсьСказати української журналістки

28 Серпня 2016
1608
28 Серпня 2016
11:57

Російське видавництво без дозволу реєструє хештег #яНеБоюсьСказати української журналістки

1608
Російське видавництво «Эксмо» подало заявку на реєстрацію товарного знаку #яНеБоюсьСказать і планує випустити книгу з історіями жінок, які зазнали насильства. Українська журналістка Анастасія Мельниченко заявляє, що такі дії видавництво здійснює без її офіційного дозволу.
Російське видавництво без дозволу реєструє хештег #яНеБоюсьСказати української журналістки
Російське видавництво без дозволу реєструє хештег #яНеБоюсьСказати української журналістки

Агентство «Москва» поінформувало, що російське видавництво «Эксмо» планує випустити книгу «Янебоюсьсказать» з історіями жінок, які зазнали насильства.

«Ми хочемо створити серйозний проект, присвячений "Янебоюсьсказать", в основі якого будуть переплетені історії жінок і різні думки психологів. Ця книга повинна допомогти нам всім глобально розібратися з проблемою насильства над жінками - виявити неочевидні причинно-наслідкові зв'язки в відбуваються трагічних ситуаціях і навчити вірному виходу з них», - повідомив представник видавництва.

В «Эксмо» уточнили, що проект зараз знаходиться в стадії розробки. Вихід книги відбудеться імовірно навесні 2017 року.

Раніше видавництво подало в Роспатент заявку на реєстрацію товарного знака #яНеБоюсьСказать. Згідно з документом (копія є в розпорядженні агентства «Москва»), компанія має намір отримати право використання товарного знака в двох класах міжнародної класифікації товарів і послуг.

Водночас українська журналістка Анастасія Мельниченко, яка придумала хештег #яНеБоюсьСказати і запустила на початку липня мережевий флешмоб проти замовчування насильства заявляє, що російське видавництво не запитувало її дозволу на реєстрацію товарного знака, повідомляє «Українська правда. Життя».

«Зараз подзвонили з російського видання і запитали, як я ставлюся до того, що видавництво "Эксмо" вирішило запатентувати мій хештег #яНеБоюсьСказать як ТМ. Оскільки я про це чула вперше, то підофігіла. Сказала, що я в шоці, що видавництво не звернулося до мене хоча б спитати», – написала Анастасія Мельниченко в Facebook.

Вона уточнила, що до неї зверталися українські видавництва з пропозиціями публікації історій жінок під цим хештегом.

При цьому пост-скаргу журналістки Анастасія Мельниченко у соцмережі видалили, а її сторінку тимчасово заблокували. Як відомо, український Facebook адмініструє московський офіс американської компанії.

Наразы пост журналістки в Facebook із скаргою недоступний.

Як повідомлялось, українська журналістка Анастасія Мельниченко запустили в соцмережах хештег #‎яНеБоюсьСказати - флешмоб проти замовчування насильства. Психологиня та гештальт-терапевт Катерина Золотарьова прокоментувала для MediaSapiens, як реагувати на розповідь близьких і друзів, які вирішили розповісти свою історію про насильство.

В липні Facebook тимчасово заблокував акаунт української активістки Анастасії Мельниченко, яка запустила флешмоб #яНебоюсьСказати.

«Мені вчора надіслали (з адміністрації Facebook -  ред.) повідомлення, що нібито я розмістила якийсь пост, що не відповідає правилам Facebook. А потім виявилося, що аккаунт тимчасово заблокований - його перевіряють чи не фейковий він», - повідомила Анастасія Мельниченко виданню «Meduza».

Активістка припускає, що в адміністрацію соцмережі надійшли масові скарги на її аккаунт. «Зрозуміло, що це пов'язано з флешмобом», - вважає вона.

На фото – Анастасія Мельниченко

Фото: Meduza.io

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1608
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду