detector.media
28.08.2016 11:57
Російське видавництво без дозволу реєструє хештег #яНеБоюсьСказати української журналістки
Російське видавництво без дозволу реєструє хештег #яНеБоюсьСказати української журналістки
Російське видавництво «Эксмо» подало заявку на реєстрацію товарного знаку #яНеБоюсьСказать і планує випустити книгу з історіями жінок, які зазнали насильства. Українська журналістка Анастасія Мельниченко заявляє, що такі дії видавництво здійснює без її офіційного дозволу.

Агентство «Москва» поінформувало, що російське видавництво «Эксмо» планує випустити книгу «Янебоюсьсказать» з історіями жінок, які зазнали насильства.

«Ми хочемо створити серйозний проект, присвячений "Янебоюсьсказать", в основі якого будуть переплетені історії жінок і різні думки психологів. Ця книга повинна допомогти нам всім глобально розібратися з проблемою насильства над жінками - виявити неочевидні причинно-наслідкові зв'язки в відбуваються трагічних ситуаціях і навчити вірному виходу з них», - повідомив представник видавництва.

В «Эксмо» уточнили, що проект зараз знаходиться в стадії розробки. Вихід книги відбудеться імовірно навесні 2017 року.

Раніше видавництво подало в Роспатент заявку на реєстрацію товарного знака #яНеБоюсьСказать. Згідно з документом (копія є в розпорядженні агентства «Москва»), компанія має намір отримати право використання товарного знака в двох класах міжнародної класифікації товарів і послуг.

Водночас українська журналістка Анастасія Мельниченко, яка придумала хештег #яНеБоюсьСказати і запустила на початку липня мережевий флешмоб проти замовчування насильства заявляє, що російське видавництво не запитувало її дозволу на реєстрацію товарного знака, повідомляє «Українська правда. Життя».

«Зараз подзвонили з російського видання і запитали, як я ставлюся до того, що видавництво "Эксмо" вирішило запатентувати мій хештег #яНеБоюсьСказать як ТМ. Оскільки я про це чула вперше, то підофігіла. Сказала, що я в шоці, що видавництво не звернулося до мене хоча б спитати», – написала Анастасія Мельниченко в Facebook.

Вона уточнила, що до неї зверталися українські видавництва з пропозиціями публікації історій жінок під цим хештегом.

При цьому пост-скаргу журналістки Анастасія Мельниченко у соцмережі видалили, а її сторінку тимчасово заблокували. Як відомо, український Facebook адмініструє московський офіс американської компанії.

Наразы пост журналістки в Facebook із скаргою недоступний.

Як повідомлялось, українська журналістка Анастасія Мельниченко запустили в соцмережах хештег #‎яНеБоюсьСказати - флешмоб проти замовчування насильства. Психологиня та гештальт-терапевт Катерина Золотарьова прокоментувала для MediaSapiens, як реагувати на розповідь близьких і друзів, які вирішили розповісти свою історію про насильство.

В липні Facebook тимчасово заблокував акаунт української активістки Анастасії Мельниченко, яка запустила флешмоб #яНебоюсьСказати.

«Мені вчора надіслали (з адміністрації Facebook -  ред.) повідомлення, що нібито я розмістила якийсь пост, що не відповідає правилам Facebook. А потім виявилося, що аккаунт тимчасово заблокований - його перевіряють чи не фейковий він», - повідомила Анастасія Мельниченко виданню «Meduza».

Активістка припускає, що в адміністрацію соцмережі надійшли масові скарги на її аккаунт. «Зрозуміло, що це пов'язано з флешмобом», - вважає вона.

На фото – Анастасія Мельниченко

Фото: Meduza.io

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY