ЗМІ повідомляють про можливу відставку Ложкіна

ЗМІ повідомляють про можливу відставку Ложкіна

26 Серпня 2016
1610
26 Серпня 2016
19:03

ЗМІ повідомляють про можливу відставку Ложкіна

1610
Голова Адміністрації Президента (АП) України, колишній президент UMH Group («Українського медіа холдингу») Борис Ложкін найближчим часом збирається піти у відставку.
ЗМІ повідомляють про можливу відставку Ложкіна
ЗМІ повідомляють про можливу відставку Ложкіна

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела як в АП, так і в найближчому оточенні президента.

«Боря (Борис Ложкін – ред.) остаточно йде. Він втомився», - сказав співрозмовник.

«Ложкін хоче результату, а тут, як виявилося, ніхто цього від нього не чекає», - зауважив співрозмовник в АП.

За словами цих джерел, Борис Ложкін збирається піти з посади перед початком політичного сезону. Цілком імовірно, що це станеться уже наступного тижня.

Разом з тим джерела стверджують, що при обговоренні кандидатів на нового голову АП називалися близько 10 прізвищ. З них реальними кандидатами залишаються заступник голови АП Віталій Ковальчук, заступник глави АП Костянтин Єлісєєв та посол України в США Валерій Чалий.

Станом на вечір четверга найбільш імовірним кандидатом УП називали Чалого, хоч згоди з його боку не було.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року народний депутат Сергій Лещенко звинуватив голову  Адміністрації Президента Бориса Ложкіна у отриманні 315 млн. євро, які він начебто не задекларував. За словами Сергія Лещенка, австрійські правоохоронці виявили документальне підтвердження переміщення 315 млн. євро. з рахунків компанії, пов'язаної із розшукуваним в Україні бізнесменом Сергієм Курченком, на рахунки офшорної компанії Integrity International Holding LTD, начебто пов'язаної з нинішнім главою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним, під час продажу UMH Group («Український медіа холдинг»).

Депутат також стверджує, що у кримінальній справі щодо відмивання грошей фігурує крім Бориса Ложкіна Григорій Шверк, екс-член Нацради, колишній віце-президент UMH Group, а нині народний депутат від «Блоку Петра Порошенка».

Перевірка за підозрою у відмиванні грошей, проведена австрійською прокуратурою щодо глави Адміністрації Президента України, колишнього власника і президента медіахолдингу UMH Group («Український медіа холдинг») Бориса Ложкіна і бізнесмена Сергія Курченка, завершилася безрезультатно.

Австрійська спеціалізована прокуратура, яка розслідує економічні злочини і випадки корупції, здійснювала перевірку за підозрою у відмиванні грошей щодо Бориса Ложкіна і фігуранта санкційного списку ЄС Сергія Курченка. Йдеться про 130 млн. євро., переказаних 2013 року офшорними фірмами Сергія Курченка на рахунки офшорних фірм Бориса Ложкіна в Австрії. За ці кошти «младоолігарх», який входив у найближче оточення екс-президента Віктора Януковича, купив у нинішнього глави АП «Український медіа холдинг».

2014 року австрійський підрозділ з боротьби з відмиванням грошей звернувся до антикорупційної прокуратури, вказавши, що переказ 130 млн. євро.  має ознаки відмивання коштів, отриманих незаконним шляхом. Австрійська прокуратура, утім, не змогла довести незаконність операцій Бориса Ложкіна і Сергія Курченка.

На фото - Борис Ложкін

Фото: 24tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1610
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду