detector.media
26.08.2016 19:03
ЗМІ повідомляють про можливу відставку Ложкіна
ЗМІ повідомляють про можливу відставку Ложкіна
Голова Адміністрації Президента (АП) України, колишній президент UMH Group («Українського медіа холдингу») Борис Ложкін найближчим часом збирається піти у відставку.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела як в АП, так і в найближчому оточенні президента.

«Боря (Борис Ложкін – ред.) остаточно йде. Він втомився», - сказав співрозмовник.

«Ложкін хоче результату, а тут, як виявилося, ніхто цього від нього не чекає», - зауважив співрозмовник в АП.

За словами цих джерел, Борис Ложкін збирається піти з посади перед початком політичного сезону. Цілком імовірно, що це станеться уже наступного тижня.

Разом з тим джерела стверджують, що при обговоренні кандидатів на нового голову АП називалися близько 10 прізвищ. З них реальними кандидатами залишаються заступник голови АП Віталій Ковальчук, заступник глави АП Костянтин Єлісєєв та посол України в США Валерій Чалий.

Станом на вечір четверга найбільш імовірним кандидатом УП називали Чалого, хоч згоди з його боку не було.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року народний депутат Сергій Лещенко звинуватив голову  Адміністрації Президента Бориса Ложкіна у отриманні 315 млн. євро, які він начебто не задекларував. За словами Сергія Лещенка, австрійські правоохоронці виявили документальне підтвердження переміщення 315 млн. євро. з рахунків компанії, пов'язаної із розшукуваним в Україні бізнесменом Сергієм Курченком, на рахунки офшорної компанії Integrity International Holding LTD, начебто пов'язаної з нинішнім главою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним, під час продажу UMH Group («Український медіа холдинг»).

Депутат також стверджує, що у кримінальній справі щодо відмивання грошей фігурує крім Бориса Ложкіна Григорій Шверк, екс-член Нацради, колишній віце-президент UMH Group, а нині народний депутат від «Блоку Петра Порошенка».

Перевірка за підозрою у відмиванні грошей, проведена австрійською прокуратурою щодо глави Адміністрації Президента України, колишнього власника і президента медіахолдингу UMH Group («Український медіа холдинг») Бориса Ложкіна і бізнесмена Сергія Курченка, завершилася безрезультатно.

Австрійська спеціалізована прокуратура, яка розслідує економічні злочини і випадки корупції, здійснювала перевірку за підозрою у відмиванні грошей щодо Бориса Ложкіна і фігуранта санкційного списку ЄС Сергія Курченка. Йдеться про 130 млн. євро., переказаних 2013 року офшорними фірмами Сергія Курченка на рахунки офшорних фірм Бориса Ложкіна в Австрії. За ці кошти «младоолігарх», який входив у найближче оточення екс-президента Віктора Януковича, купив у нинішнього глави АП «Український медіа холдинг».

2014 року австрійський підрозділ з боротьби з відмиванням грошей звернувся до антикорупційної прокуратури, вказавши, що переказ 130 млн. євро.  має ознаки відмивання коштів, отриманих незаконним шляхом. Австрійська прокуратура, утім, не змогла довести незаконність операцій Бориса Ложкіна і Сергія Курченка.

На фото - Борис Ложкін

Фото: 24tv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY