На Львівщині завідувач райлікарні перешкоджав роботі журналістки

На Львівщині завідувач райлікарні перешкоджав роботі журналістки

15 Серпня 2016
2828
15 Серпня 2016
11:00

На Львівщині завідувач райлікарні перешкоджав роботі журналістки

2828
13 серпня в Самбірській центральній районній лікарні смт.Дубляни (Львівська область) завідувач наркологічного відділення Любомир Дмитришин перешкоджав роботі журналістки та редакторки видання «Медіа Дрогобиччина» Марії Кульчицькій
На Львівщині завідувач райлікарні перешкоджав роботі журналістки
На Львівщині завідувач райлікарні перешкоджав роботі журналістки

Про це пише Інститут масової інформації (ІМІ).

Як зазначено на сайті ІМІ, Марія Кульчицька повідомила, що Любомир Дмитришин намагався перешкодити їй фіксувати переговори між місцевими мешканцями та адміністрацією наркологічного диспансеру (місцеві мешканці домагаються переселення закладу із Дублян, куди його перевезли у червні цього року).

«На прохання мешканців я пішла з ними, щоб почути суть розмови. Коли я хотіла увійти туди, він (Любомир Дмитришин) грубо перед мною закрив грати, розвернувся і пішов. Тобто, він не дав змоги мені здійснити відеозапис», –  розповіла журналістка.

На відеозаписі, який журналістка виклала у Facebook, видно, як Дмитришин зачиняє перед пані Кульчицькою двері, а інша лікарка замикає їх на ключ.

Як зазначено на сайті ІМІ, поліція, яка була присутня під час цього інциденту, не зреагувала.

Через спротив місцевих мешканців голова районної ради Самбора Віталій Кімак та головний лікар Самбірської районної лікарні Степан Скірин видали розпорядження про переведення наркологічного відділення з Дублян, однак завідувач відділення зволікав із переїздом, що викликало нову хвилю обурення місцевих мешканців.

Конфлікт продовжився вже після переговорів з мешканцями під час процесу завантаження майна диспансеру у вантажівку:

«Я зайшла, щоб це все зняти на відео... от, коли я почала знімати, він накинувся на мене. Я вже у процесі увімкнула відео, коли він (Любомир Дмитришин - ред.) почав викручувати руки, пробував вибивати телефон. Люди заступилися, і відштовхнули його від мене. Я написала заяву в поліцію щодо перешкоджання журналістській діяльності», – розповіла журналістка.

Дільничний інспектор Володимир Максимовський у коментарі представнику ІМІ підтвердив, що зареєстрував заяву від Марії Кульчицької і що «буде проводитися перевірка».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2828
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду