Ведуча Оксана Соколова заявила, що її телефон прослуховують

Ведуча Оксана Соколова заявила, що її телефон прослуховують

3 Серпня 2016
5468

Ведуча Оксана Соколова заявила, що її телефон прослуховують

5468
Колишня ведуча і керівник проекту «Факти тижня» на каналі ICTV повідомила у Facebook що її апарат прослуховують
Ведуча Оксана Соколова заявила, що її телефон прослуховують
Ведуча Оксана Соколова заявила, що її телефон прослуховують

«Зафіксувала прослушку на своєму телефоні. Жахливо противно. Інтерес до моєї персони виник близько двох тижнів тому. Ось думаю, з чого б це?», написала ведуча в соцмережі.

 «Детектору медіа» пані Соколова розказала подробиці події:

«По-перше, є непрямі ознаки в поведінці апарату, які можуть підтвердити факт прослуховування. Але перш ніж звернути увагу на ці непрямі ознаки, стався умисний або випадковий злив інформації, з якого я зрозуміла, що мене прослуховують. У мене немає зараз ніяких версій того, чому це сталося зараз – хоча за часом це збіглося з моїм уходом з ефіру, тобто останні два тижні. Я все ще залишаюся керівник програми, у мене є кілька нових проектів, але зараз я не займаюся якимись серйозними політичними розслідування, так що про причини не можу сказати», –  розказала ведуча.

Вона також зазначила, що раніше її телефон ніколи не прослуховувався, однак погрози надходили.

«Для мене ця ситуація, на відміну від моїх колег, стала сюрпризом – раніше я з таким не стикалася. Навесні після окупації Донбасу я була змушена їздити з охороною, оскільки мені надходили погрози від людини, особистість якого потім наші правоохоронці з’ясували. Ним виявився чоловік з нашої ж сфери, що знаходився на окупованій території, і щільно співпрацював з пропагандистськими російськими ЗМІ. Про його подальшу долю мені нічого не відомо, але оскільки особисто ми не були знайомі, я пов'язувала його погрози з професійною діяльністю. Зараз ситуація інша, і у мене поки немає версій того, чому і хто зацікавився мною саме зараз», –  прокоментувала пані Соколова.

До правоохоронців ведуча не зверталася, бо «не бачить в цьому сенсу». Однак, як вона зазначила, вирішила публічно заявити про те, що знає про прослуховування.

Нагадаємо, нещодавно про прослуховування свого апарату повідомила журналіст Соня Кошкіна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5468
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду