Журналіст Володимир Бойко заявляє, що його затримали на кордоні за наказом СБУ

Журналіст Володимир Бойко заявляє, що його затримали на кордоні за наказом СБУ

12 Серпня 2016
7470
12 Серпня 2016
20:30

Журналіст Володимир Бойко заявляє, що його затримали на кордоні за наказом СБУ

7470
Журналіст Володимир Бойко заявляє, що був сьогодні, 12 серпня, був затриманий українськими прикордонниками під час перетину українсько-польського кордону на прохання СБУ.
Журналіст Володимир Бойко заявляє, що його затримали на кордоні за наказом СБУ
Журналіст Володимир Бойко заявляє, що його затримали на кордоні за наказом СБУ

Про це він написав у своєму Facebook.

«Сьогодні я сподівався потрапити в Чехію, де завтра в мене розпочинаються спортивні збори. Їхав автомобілем. У прикордонному переході "Грушів" пройшов паспортно-митні формальності й в’їхав на територію Польщі, ставши в чергу. Як тут до мене підійшов український прикордонник і попрохав мій паспорт. Після чого мені було оголошено, що я затриманий (фактично вже на території Польщі!) на прохання Служби безпеки України», - написав Володимир Бойко.

Журналіст також стверджує, що його незаконно депортовано з території Польщі.

«Три години тому я перетнув кордон України, про що внесено відомості в базу Державної прикордонної служби України. Після чого я був затриманий на території Польщі українськими прикордонниками на усне прохання СБУ й депортований в Україну без відома й дозволу поляків», - наголошує журналіст.

Він також зазначає, що прикордонники не висувають йому будь-яких претензій.

«Жодних претензій до мене прикордонники не мають, протокол затримання через це скласти не можуть, пояснити причину вилучення паспорту не здатні – кажуть, що зателефонували з СБУ й усно, без будь-яких законних підстав, попрохали не випускати мене з України», - повідомив журналіст.

Володимир Бойко пише, що не знає, чим завершиться цей інцидент.

«Що робити тепер зі мною прикордонники не знають – наприклад, було б непогано мене нагодувати. Доки вирішили, що я поживу в автомобілі, можливо, приїдуть співробітники СБУ і щось пояснять. А мене цікаво інше – коли я побачу протокол свого затримання? Бо з моменту затримання сплинуло вже понад 3 години», - написав він.

Затримання Володимира Бойка підтвердив також народний депутат Ігор Луценко. Він пов’язує затримання журналіста із публікаціями щодо злочинів, у яких звинувачують ся кілька бійців батальйону «Торнадо».

«Щойно журналіста Volodymyr Boyko затримано СБУ на україно-польському кордоні. Паспорт вилучили, сказали, що по базі на нього нічого нема. Але все одно затримують. Бойко стверджує, що це відбувається за дзвінком Антона Геращенка Нагадаю, Бойко нещодавно оприлюднив подробиці діянь керівництва батальйону "Торнадо". Прошу репост! Уточнення - затримали прикордоники по дзвінку з СБУ. У прикордонників нема претензій, чекають на СБУшників, щоб ті приїхали і склали протокол», - написав Ігор Луценко.

Нагадаємо, журналіст телеканалу «Інтер» Роман Бочкала повідомив, що 23 липня був затриманий прикордонниками в аеропорту «Бориспіль» та внесений до списку «підозрілих осіб». Журналіст пов’язує це зі своєю діяльністю. За словами журналіста, завдяки втручанню прес-служби Держприкордонслужби, його відпустили за 15 хвилин до його рейсу.

Згодом прес-секретар Державної прикордонної служби України, помічник голови служби Олег Слободян назвав «неприємною помилкою» інцидент із внесенням журналіста телеканалу «Інтер», активіста громадської організації «Стоп корупції» Роман Бочкалу до списку «підозрілих осіб».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7470
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду