Знімок  в російських ЗМІ «намету українських диверсантів» у Криму виявився фейком

Знімок в російських ЗМІ «намету українських диверсантів» у Криму виявився фейком

11 Серпня 2016
2729
11 Серпня 2016
13:08

Знімок в російських ЗМІ «намету українських диверсантів» у Криму виявився фейком

2729
10 серпня російське інформаційне агентство «Интерфакс» у якості ілюстрації до статті «Целями украинских диверсантов в Крыму были жизненно важные объекты» опублікувало фото намету, в якому нібито ночували «українські диверсанти» в окупованому Криму. Пізніше з'ясувалося, що фото взято з фотостоку Fotolia і не має ніякого стосунку до провокації ФСБ.
Знімок  в російських ЗМІ «намету українських диверсантів» у Криму виявився фейком
Знімок  в російських ЗМІ «намету українських диверсантів» у Криму виявився фейком

10 серпня російське інформаційне агентство «Интерфакс» у якості ілюстрації до статті «Целями украинских диверсантов в Крыму были жизненно важные объекты»  опублікувало фото намету, в якому нібито ночували «українські диверсанти» в окупованому Криму. Пізніше з'ясувалося, що фото взято з фотостоку Fotolia і не має ніякого стосунку до провокації ФСБ.

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ».

Публікація російського «Интерфакса» 

Інтернет-користувачі з'ясували, що фото, опубліковане російським ІА «Интерфакс»,  було насправді взяте з відомого фотостоку Fotolia і не має жодного стосунку ні до вигаданих російською пропагандою «українських диверсантів», ні взагалі до Криму.

Фотосток

«Намет "української ДРГ у Криму" дбайливо заздалегідь був виставлений на сайті фотографів))) от же ж брехуни!», - написав у Facebook український політтехнолог Дмитро Сіманський.

«Ось фото "Інтерфаксу" до новини про "українських терористів": судячи з усього, це нам показали, де жила "українська ДРГ", яка, як запевняють РосЗМІ, збиралася підірвати Крим»,зазначає головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов.

«А ось і самі диверсанти. Правда, зі спини...», - жартує ще один комментатор, публікуючи повну версію стокового фото, на якому зліва видно двох закоханих.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму. Після цього публікації із звинуваченнями у бік України вийшли на перших шпальтах провідних російських ЗМІ.

Представники української влади відкинули звинувачення і підозрюють російську владу у провокаціях із метою виправдання свої дій.

У своєму Twitter посол США в Україні Джефрі Пайєтт написав, що немає жодних підтверджень звинуваченням Росії про нібито «вторгнення» України до окупованого Росією півострова. «Уряд США не бачив ніяких підтверджень російським звинуваченням у "вторгненні в Крим", які Україна впевнено спростовує. Це не перше брехливе звинувачення України Росією, висловлене щоб відвернути увагу від своїх власних протиправних дій», - наголосив він.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду