detector.media
11.08.2016 13:08
Знімок в російських ЗМІ «намету українських диверсантів» у Криму виявився фейком
Знімок  в російських ЗМІ «намету українських диверсантів» у Криму виявився фейком
10 серпня російське інформаційне агентство «Интерфакс» у якості ілюстрації до статті «Целями украинских диверсантов в Крыму были жизненно важные объекты» опублікувало фото намету, в якому нібито ночували «українські диверсанти» в окупованому Криму. Пізніше з'ясувалося, що фото взято з фотостоку Fotolia і не має ніякого стосунку до провокації ФСБ.

10 серпня російське інформаційне агентство «Интерфакс» у якості ілюстрації до статті «Целями украинских диверсантов в Крыму были жизненно важные объекты»  опублікувало фото намету, в якому нібито ночували «українські диверсанти» в окупованому Криму. Пізніше з'ясувалося, що фото взято з фотостоку Fotolia і не має ніякого стосунку до провокації ФСБ.

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ».

Публікація російського «Интерфакса» 

Інтернет-користувачі з'ясували, що фото, опубліковане російським ІА «Интерфакс»,  було насправді взяте з відомого фотостоку Fotolia і не має жодного стосунку ні до вигаданих російською пропагандою «українських диверсантів», ні взагалі до Криму.

Фотосток

«Намет "української ДРГ у Криму" дбайливо заздалегідь був виставлений на сайті фотографів))) от же ж брехуни!», - написав у Facebook український політтехнолог Дмитро Сіманський.

«Ось фото "Інтерфаксу" до новини про "українських терористів": судячи з усього, це нам показали, де жила "українська ДРГ", яка, як запевняють РосЗМІ, збиралася підірвати Крим»,зазначає головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов.

«А ось і самі диверсанти. Правда, зі спини...», - жартує ще один комментатор, публікуючи повну версію стокового фото, на якому зліва видно двох закоханих.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму. Після цього публікації із звинуваченнями у бік України вийшли на перших шпальтах провідних російських ЗМІ.

Представники української влади відкинули звинувачення і підозрюють російську владу у провокаціях із метою виправдання свої дій.

У своєму Twitter посол США в Україні Джефрі Пайєтт написав, що немає жодних підтверджень звинуваченням Росії про нібито «вторгнення» України до окупованого Росією півострова. «Уряд США не бачив ніяких підтверджень російським звинуваченням у "вторгненні в Крим", які Україна впевнено спростовує. Це не перше брехливе звинувачення України Росією, висловлене щоб відвернути увагу від своїх власних протиправних дій», - наголосив він.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY