Світова організація інтелектуальної власності залишила домен hromadske.tv Роману Скрипіну (ОНОВЛЕНО)

Світова організація інтелектуальної власності залишила домен hromadske.tv Роману Скрипіну (ОНОВЛЕНО)

26 Липня 2016
4849
26 Липня 2016
21:23

Світова організація інтелектуальної власності залишила домен hromadske.tv Роману Скрипіну (ОНОВЛЕНО)

4849
Світова організація інтелектуальної власності (WIPO) не підтримала скаргу ГО «Громадське телебачення» щодо домену hromadske.tv проти колишнього очільника ГО Романа Скрипіна
Світова організація інтелектуальної власності залишила домен hromadske.tv Роману Скрипіну (ОНОВЛЕНО)
Світова організація інтелектуальної власності залишила домен hromadske.tv Роману Скрипіну (ОНОВЛЕНО)

Про це повідомляє «Громадське телебачення» з посиланням на рішення WIPO, яке воно отримало 19 липня.

«Громадське телебачення» цитує рішення WIPO: «Докази, надані арбітрам, показують, що позивач правий, коли вважає, що п.Скрипін погодився, що доменне ім’я є власністю та/або має бути передане позивачу. Більше того, коментарі п.Скрипіна у Фейсбуці щодо “можливого придбання або оренди” доменного імені показують, що п.Скрипін та/або відповідач діяв опортуністично, м’яко кажучи».

Далі арбітр пояснює, що його рішення базується на правилі, за яким позивач має довести, що відповідач водночас і зареєстрував, і використовував доменне ім’я недобросовісно. Тобто, обидва докази мають бути присутні у порушенні та наведені одночасно. Арбітр зазначає, що багато експертів вважають це правило несправедливим, «але не в компетенції Арбітрів намагатися переписати UDRP (Єдину політику з вирішення спорів щодо доменних імен)».

«Ми незадоволені таким рішенням, хоча раді отримати підтвердження, що домен мав би справедливо належати Громадському”. Ми приймаємо це рішення, бо дотримуємося міжнародного законодавства та правил. Для нас важливо було поставити крапку в цій історії з нашим старим доменом, – говорить Катя Горчинська, виконавчий директор «Громадського телебачення». – Це рішення жодним чином не впливає на плани розвивати наш новий, улюблений домен hromadske.ua. Ну, а Титаніку ми бажаємо щасливого подальшого плавання».

«Домен у зоні tv ніхто не відключав й не чинив перешкод у його використанні аж до моменту запуску hromadske.ua. Тож говорити що вимушено переїхали - неправда. А от у день, коли пререїхали, заспівала Селін Діон. Мені самому треба був час подумати й зробити щось на цьому місці. Тому спочатку була переадресація на локальні "Громадські", з якими Печерськ розірвав відносини: Одеса й Запоріжжя. Аж поки не з'явилася можливість руками добрих людей й безкоштовно зробити той агрегатор, який нині працює й не ставить на меті заробляти на контенті гроші», - прокоментував Роман Скрипін.

Нагадаємо, 6 червня WIPO розпочала розгляд скарги ГО «Громадське телебачення» стосовно домену hromadske.tv, який на даний час належить колишньому очільнику ГО Роману Скрипіну.

14 травня сайт «Громадського телебачення» був мігрував з домену hromadske.tv на hromadske.ua. Паралельно він оновив свій дизайн. 

Конфлікт між співзасновниками проекту потрапив у публічну площину 19 січня, коли наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявила про привласнення Романом Скрипіним доменного імені hromadske.tv, а також коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube. Ішлося про суму 150 тис. євро та 38 тис. доларів.

19 січня Роман Скрипін пообіцяв повернути всі гроші, зазначивши, що частину з них було використано на потреби проекту, а доменне ім’я – продати.

1 лютого голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що позитивного результату в цій справі поки що немає, з боку Романа є лише наміри про дію.

15 лютого ГО «Громадське телебачення» виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Гришина.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4849
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду