Кияни пропонують назвати одну з вулиць на честь Павла Шеремета

Кияни пропонують назвати одну з вулиць на честь Павла Шеремета

22 Липня 2016
1698
22 Липня 2016
12:54

Кияни пропонують назвати одну з вулиць на честь Павла Шеремета

1698
21 липня на сайті Київської міської ради зареєстровано кілька петицій з пропозицією назвати одну зі столичних вулиць іменем убитого журналіста Павла Шеремета.
Кияни пропонують назвати одну з вулиць на честь Павла Шеремета
Кияни пропонують назвати одну з вулиць на честь Павла Шеремета

Найбільше підписів – 81 – наразі зібрала петиція з пропозицією перейменувати проспект «Правди» на проспект Павла Шеремета. «Назва "Проспект "Правди"" (Виноградар) підпадає під Закон про декомунізацію. Окрім того, при перейменуванні його на проспект Павла Шеремета буде символічно, що бічним до цього проспекта є проспект Георгія Гонгадзе – також загиблого київського журналіста», - пояснює автор петиції Олег Кочевих.

15 підписів зібрала петиція з пропозицією назвати одну з вулиць Києва на честь Павла Шеремета (автор Роман Матерухін).

8 підписів – петиція з пропозицією перейменувати вулицю В’ячеслава Липинського на вулицю Павла Шеремета. До вересня 2015 року вулиця Липинського була вулицею Чапаєва. «Павло Шеремет – журналіст, трагічно загиблий 20 липня 2016 року, проживав у районі вулиці Липинського. Його знав практично кожен мешканець цієї вулиці. Павло багато робив для благоустрою району та вулиці. Він безпосередньо спілкувався з керівниками КМДА від імені всіх мешканців вулиці Липинського. Більшість мешканців вулиці не розуміють, чому вулиця зараз носить назву В’ячеслава Липинського та який стосунок В’ячеслав Липинський має до цієї вулиці», - пояснює автор петиції Дмитро Данилов.

6 підписів наразі зібрано під петицією з пропозицією переймувати бульвар Івана Лепсе на бульвар Павла Шеремета (автор – Олександр Воробйов). Нагадаємо, що нещодавно завершилося голосування за перейменування бульвару Івана Лепсе на бульвар Вацлава Гавела. 22 липня комісія Київради підтримала перейменування, і воно буде винесене на голосування Київради.

Щоб Київрада розглянула петицію, документ має протягом 90 днів зібрати 10 тис. підписів.

Нагадаємо, український журналіст Павло Шеремет загинув зранку 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка.

Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство розглядає шість версій убивства, серед них – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки, «російський слід», замах на цивільну дружину пана Шеремета, засновницю «Української правди» Олену Притулу.

22 липня в Києві відбувається церемонія прощання з Павлом Шереметом. Поховають журналіста 23 липня в його рідному Мінську.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1698
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду