У Чернігові депутат силою відібрав камеру у журналіста – НМПУ

У Чернігові депутат силою відібрав камеру у журналіста – НМПУ

21 Липня 2016
1528
21 Липня 2016
16:15

У Чернігові депутат силою відібрав камеру у журналіста – НМПУ

1528
Депутат Верховної Ради України від Радикальної партії Олега Ляшка Олег Купрієнко перешкоджав професійній діяльності члену Чернігівської організації Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) Андрію Тітці.
У Чернігові депутат силою відібрав камеру у журналіста – НМПУ
У Чернігові депутат силою відібрав камеру у журналіста – НМПУ

Про це на своєму сайті  пише Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ).

Як повідомляється, 15 липня в приміщенні Новозаводського суду  Чернігова, під час перерви у судовому засіданні, депутат Купрієнко відібрав у члена НМПУ камеру, на яку він знімав події в залі суду. Крім того, як зазначає НМПУ, депутат Купрієнко погрожував засудити журналіста за зйомку і «залишити без штанів» та викликав наряд поліції у суд.

«Журналіст Тіток прийшов у суд після повідомлення прес-служби Радикальної партії  про засідання за редакційним завданням «Svoboda.FM». Він готував  матеріал  про обрання запобіжного заходу затриманих за підозрою у хабарництві членів РПЛ – міського голови міста Мена Геннадія Примакова і депутата  Менської міськради Валерія Гайдукевича. Тіток хотів взяти інтерв’ю у  затриманих у перерві судового засідання, бо за  день перед тим  готував матеріал з прес-конференції в прокуратурі  з приводу підозри у хабарництві», – йдеться на сайті.

Про це, як повідомляє НМПУ,  він написав у заяві до поліції з вимогою  почати кримінальне провадження проти пана Купрієнка  за статтею 171 Кримінального кодексу.

Як пан Купрієнко відбирав камеру у журналіста, зафіксовано на відео та викладено в мережу youtube. 

Згодом, як зазначається НМПУ, депутат повернув  камеру-телефон – після телефонного дзвінка  власника апаратури,  Олега Головатенка, який працює на ТРК «Svoboda.FM».

Поліція почала кримінальне розслідування за статтею 171 Кримінального кодексу.

НМПУ звертається до Генеральної  прокуратури та Прокуратури Чернігівської області дати належну оцінку діям депутата ВР.

Медіа-профспілка зазначає, що Чернігівська  прокуратура вже півроку не направляє до суду  розслідувану справу  № 12015270010008780 про  перешкоджання  журналістській діяльності голові Чернігівської організації Незалежної медіа-профспілки Владислава Савенка, у якого охорона тоді депутата  ВР Владислава Атрошенка  відібрала фотокамеру і винесла з філармонії, де проходив захід.

«Виходить, відсутність  покарання призводить  до повторення  правопорушень у цій сфері і  негативних сигналів суспільству про  бездіяльність влади і порушення норм демократичного суспільства», – пише НМПУ.

 2 листопада 2015 року НМПУ та НСЖУ долучились до міжнародної кампанії «Зупинимо безкарність» EndImpunity, проголошену Міжнародною федерацією журналістів. У рамках кампанії очільники вищезгаданих медійних громадських організацій звертались до урядовців та світової спільноти із вимогою припинити толерувати безкарність за злочини проти журналістів.

Нагадаємо, як раніше писав «Детектор медіа», Громадська мережа «Опора» заявляла, що голова окружної виборчої комісії (ОВК) одномандатного виборчого округу № 206 (Чернігівська область) Анатолій Сульдін перешкоджав журналістам, змусивши їх залишити приміщення, де проходило засідання ОВК.

У квітні управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації (ОДА) відмовило журналісту інформаційного агентства УНН у доступі до публічної інформації і не надало відповіді на запит щодо фінансування послуг приватної клініки за рахунок держаних коштів.

Фото: 1215.map.cn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1528
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тітка
2807 дн. тому
Панове! Не "Тітці", а Тітку! Андрію Тітку. В називному відмінку - Тіток він, а не "Тітка".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду