Роман Бочкала викрив директора лісгоспу, який приховано знімав журналістів

Роман Бочкала викрив директора лісгоспу, який приховано знімав журналістів

15 Липня 2016
1573
15 Липня 2016
15:01

Роман Бочкала викрив директора лісгоспу, який приховано знімав журналістів

1573
Журналіст телеканалу «Інтер», активіст руху «Стоп корупції» Роман Бочкала повідомляє, що припинив приховану зйомку, яку вів глава Сторожинецького лісгоспу (Чернівецька область) Ігор Беленчук під час інтерв’ю.
Роман Бочкала викрив директора лісгоспу, який приховано знімав журналістів
Роман Бочкала викрив директора лісгоспу, який приховано знімав журналістів

Про це він повідомив у своєму Facebook.

«У мене тут ситуація нестандартна. Мене намагався приховано знімати чиновник) І я його спалив. Глава Сторожинецького лісгоспу Ігор Беленчук. Чернівецька область. Ліс тут пиляють наліво і направо. І женуть на Румунію. Ми прийшли з незручними питаннями. А чувак тихесенько примостив свій сумісного гелексі на сейф десь між листівками. Ми звернули увагу на дивний стан телефону і припинили несанкціоновану відеофіксацію, яка відбувалася без нашої згоди», - повідомляє Роман Бочкала.

Журналіст викликав правоохоронців, які вилучили телефон Ігоря Беленчука.

«Експерт-криміналіст витягнув з нього відеофайл і видалив в самому телефоні в нашій присутності. Щоб даний недбайливий чиновник (цілком можливо, учасник контрабандної схеми) не міг ним скористатися в незрозумілих нам цілях. Напередодні його колега лякав нас, що відправить в ДНР. Глава лісгоспу намагався парирувати - "ну ви ж мене теж знімали". Я йому пояснив, що є одна принципова різниця. Знімати це наша робота, а його - захищати ліс від браконьєрів, чого він не робить. І на відміну від нас він знімав приховано. А це заборонено відповідно до ст. 307 Цивільного кодексу України. А ще є ст. 359 Кримінального кодексу - незаконне використання спеціальних технічних пристроїв... Я вже не кажу про ст. 32 Конституції України», - наголосив Роман Бочкала.

Після проведення слідчих дій чиновнику повернули телефон на відповідальне зберігання.

У нещодавньому інтерв’ю «Урядовому кур’єру» директор Сторожинецького держлісгоспу  Ігор Беленчук заявив«Ми вдячні активістам, що вказують на недоліки в нашій роботі.  Не кажу, що в нас усе ідеально. Але нікому не дозволю обливати брудом і безпідставно звинувачувати своїх працівників».

Нагадаємо, 6 червня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оприлюднило імена 15 переможців інтернет-голосування за новий склад Ради громадського контролю при НАБУ, яке відбулося 2 червня. Список опубліковано на офіційному сайті НАБУ. Серед переможців інтернет-голосування – журналіст телеканалу «Інтер», представник ГО «Стоп корупція» Роман Бочкала. Він набрав 2121 голос і посів 4-те місце у списку. 

На фото – Ігор Беленчук

Фото:  з Facebook Романа Бочкали

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1573
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду