ІТК закликає владу розібратися із втручанням в роботу супутників

ІТК закликає владу розібратися із втручанням в роботу супутників

8 Липня 2016
1553

ІТК закликає владу розібратися із втручанням в роботу супутників

1553
Індустріальний Телевізійний Комітет (ІТК) обурений черговими випадками незаконного втручання в роботу супутників, що забезпечують доставку сигналів телевізійних каналів, які цього разу позбавили значну частину українських глядачів можливості перегляду трансляцій матчів півфіналів футбольного чемпіонату «Євро-2016» на телеканалі «Україна» 6 та 7 липня.
ІТК закликає владу розібратися із втручанням в роботу супутників
ІТК закликає владу розібратися із втручанням в роботу супутників

Про це йдеться у розповсюдженій заяві ІТК.

Індустріальний Телевізійний Комітет заявляє, що неможливість забезпечення безперервної роботи супутникових трансляцій є «не просто питанням виникнення незручностей для українських глядачів та значних збитків для індустрії, а й значною загрозою національній безпеці».

ІТК відзначає, що час появи втручань в роботу супутників співпадає з початком агресії в АР Крим та на сході України. З вересня 2014 року до сьогодні були відмічені випадки порушення супутникових трансляцій телеканалів «1+1», «Інтер», «Україна» та інших.

«В умовах інформаційної війни, що ми маємо на сьогодні, відсутність реакції влади на глушіння сигналів українських телеканалів викликає серйозне занепокоєння.  Ми закликаємо органи державної влади приділити усю можливу увагу пошуку та притягненню до відповідальності осіб, що стоять за цими злочинними діями», - заявляє ІТК.

Нагадаємо, 6 липня під час прямої трансляції півфіналу Євро 2016 за участю національних збірних команд Португалії та Вельсу телеканал «Україна», який входить до ТОВ «Медіа Група Україна», зазнав зовнішнього втручання в супутникове мовлення, що перешкоджало мовленню телеканалу.

Раніше «МГУ» заявляла, що 11 травня телеканал «Україна» вкотре зазнав зовнішнього втручання в супутникове мовлення, що перешкоджало мовленню телеканалу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду