«Радіо Свобода» оновила дизайн сайту

«Радіо Свобода» оновила дизайн сайту

2 Липня 2016
1737

«Радіо Свобода» оновила дизайн сайту

1737
Українська редакція «Радіо Свобода» змінила дизайн сайту та розказала про основні особливості оновлення в своїй інструкції.
«Радіо Свобода» оновила дизайн сайту
«Радіо Свобода» оновила дизайн сайту

Про це пише «Радіо Свобода».

Тож, подаємо інструкцію редакції:

Навіщо це зроблено?

Для зручності в користуванні. Об’єднано дві версії сайту: мобільну і стаціонарну. Річ у тому, що за останні два роки суттєво зросла кількість переглядів із телефонів та планшетів. Тепер, заходячи на сайт у різний спосіб, можна буде бачити один і той же вміст, а сайт буде адаптуватися під ваш екран. Тому новий дизайн і називається «адаптивним».

Чим цей адаптивний дизайн відрізняється від звичного класичного?

Функціональністю і виглядом. Вміст сайту буде універсальним на всьому спектрі пристроїв – смартфоні, планшеті, ноутбуці та телевізорі з виходом в інтернет. Сторінка буде стискатися або розтягуватися, залежно від розміру екрану.

На адаптивний дизайн перейшли багато сайтів світових і українських ЗМІ: The Washington Post, The Guardian, BBC, «Українська правда», «Громадське телебачення» та багато інших. На новий дизайн вже перейшла і ціла низка інших сайтів Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа.

Рубрикація сайту

Змінено рубрикацію (навігацію сайтом), що у верхній планці сайту. Це допоможе знайти матеріали, які можуть зацікавити читача.

Як побачити усі найсвіжіші статті, інтерв’ю?

Для цього потрібно натиснути кнопку «Все за добу», що є у двох місцях у верхній частині сайту.

Як знайти конкретні передачі?

На головній сторінці  тільки останні передачі, а щоб побачити все – потрібно перейти в розділ «Програми». Для зручності можна зробити закладку на те, що читається найчастіше, або підписатись через RSS.

Як слухати радіо?

Праворуч нагорі є кнопка «РАДІО». Там можна ввімкнути прямий ефір, можна подивитися розклад передач, підписатися на подкасти. Там же можна знайти посилання на передачі, що виходять як в ефірі, так і на сайті.

Також «Радіо Свободу» можна слухати за допомогою Soundcloud.

Як можна подивитися архів?

Редакція працює над цим. У червні-липні з’явиться і календар, і можливість шукати за датою і за підсумками року – як завгодно. Поки що можна вибрати потрібну передачу в розділі меню і знайти відповідне аудіо або текст, який вам потрібен.

Критикуйте і висловлюйте побажання!

Свої зауваження та побажання щодо нового дизайну можна висловити у коментарях або надіслати електронною поштою на адресу:DubchakA@rferl.org

Радіо Свобода у соціальних мережах і на YouTube

Радіо Свобода працює на всіх платформах – в ефірі, на сайті, в соціальних мережах YouTube: Facebook, Twitter, ВКонтакте, Одноклассники, Google+.

Обрані відеосюжети Радіо Свобода розміщує на своєму каналі YouTube. Відеопрограми та прямі ефіри Радіо Свобода ви можете переглянути на на каналі

RSS канали і щоденна розсилка

RSS канали дозволяють отримувати весь контент нашого сайту, що регулярно оновлюється. Більше про це тут. Вибрані матеріали Радіо Свобода можна отримувати наприкінці дня через безкоштовну електронну розсилку

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1737
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду