Очільника російських уболівальників затримали завдяки повідомленням у Twitter

Очільника російських уболівальників затримали завдяки повідомленням у Twitter

21 Червня 2016
951
21 Червня 2016
10:09

Очільника російських уболівальників затримали завдяки повідомленням у Twitter

951
Глава Всеросійського об'єднання вболівальників (ВОБ) Олександр Шпригін був затриманий на стадіоні в Тулузі і буде видворений з Франції у вівторок, 21 червня. Як повідомив прес-аташе посольства РФ в Парижі Сергій Парінов, його затримали завдяки повідомленню у Twitter.
Очільника російських уболівальників затримали завдяки повідомленням у Twitter
Очільника російських уболівальників затримали завдяки повідомленням у Twitter

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна»

«Його затримали на стадіоні через те, що сьогодні вдень вступила в силу заборона на перебування на території Франції», - сказав вчора, 20 червня, Сергій Парінов російському інформагентству «Интерфакс».

«Як тільки він почав писати твітти про те, що він на стадіоні, його негайно вирахували і там же на стадіоні взяли з тим, щоб завтра, ймовірно, видворити з Франції», - додав прес-аташе посольства РФ у Франції.

За словами дипломата, генконсульство РФ в Марселі відстежує ситуацію із затриманням Олександра Шпригіна.  Водночас він підкреслив, що «Франція як суверенна держава має право будь-якому іноземцю повідомити, що його перебування на її території є небажаним».

Раніше затриманий громадянин Росії вже був витворений за межі Франції, але знову потрапив до країни.

Олександра Шпригіна і ще 19 росіян вирішили видворити з Франції після протистояння з поліцією після того, як російські футбольні вболівальники влаштували низку бійок під час чемпіонату Європи з футболу; трьох росіян тоді засудили до позбавлення волі на терміни до двох років. Також через ті бійки УЄФА оштрафував Російський футбольний союз на 150 тисяч євро, а збірна Росії отримала умовну дискваліфікацію до кінця чемпіонату.

Як повідомляє «Радіо Свобода», агентство «Франс-прес» навело слова речника Міністерства внутрішніх справ Франції П’єра-Анрі Бранде, який повідомив, що рішення щодо Олександра Шпригіна, який порушив заборону на перебування, будуть розглядати або як адміністративне порушення, або й за судовою процедурою.

Варто зазначити, що українське видання «Депо» називає Олександра Шпригіна неонацистом, і  цитує його Twitter, у якому він називав французів «іхтіандрами».

Нагадаємо,  перед початком Євро-2016 УЄФА відзначив матч Англія - Росія в Марселі (Франція) як потенційно небезпечний з огляду на загрозу терористичної атаки. Але поліції довелось мати справу не з терористами, а з бійками футбольних фанатів.

В результаті зіткнень між російськими та англійськими фанами постраждали близько 35 осіб, один британський уболівальник помер у лікарні від наслідку удару залізним прутом, який йому наніс російський ультрас. Очевидці стверджують, що після того, як постраждалий впав, російські уболівальники підбігли до нього і почали бити і кричати «помирай!» англійською.

Реакція російських чиновників на бійку була неоднозначною. Так член виконкому Російської федерації спорту  і заступник голови Державної думи РФ Ігор Лебедєв написав у своєму мікроблозі Twitter: «Не бачу нічого страшного в бійці фанатів. Навпаки, молодці наші хлопці. Так тримати!». 

Фото: sector.depo.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду