detector.media
21.06.2016 10:09
Очільника російських уболівальників затримали завдяки повідомленням у Twitter
Очільника російських уболівальників затримали завдяки повідомленням у Twitter
Глава Всеросійського об'єднання вболівальників (ВОБ) Олександр Шпригін був затриманий на стадіоні в Тулузі і буде видворений з Франції у вівторок, 21 червня. Як повідомив прес-аташе посольства РФ в Парижі Сергій Парінов, його затримали завдяки повідомленню у Twitter.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна»

«Його затримали на стадіоні через те, що сьогодні вдень вступила в силу заборона на перебування на території Франції», - сказав вчора, 20 червня, Сергій Парінов російському інформагентству «Интерфакс».

«Як тільки він почав писати твітти про те, що він на стадіоні, його негайно вирахували і там же на стадіоні взяли з тим, щоб завтра, ймовірно, видворити з Франції», - додав прес-аташе посольства РФ у Франції.

За словами дипломата, генконсульство РФ в Марселі відстежує ситуацію із затриманням Олександра Шпригіна.  Водночас він підкреслив, що «Франція як суверенна держава має право будь-якому іноземцю повідомити, що його перебування на її території є небажаним».

Раніше затриманий громадянин Росії вже був витворений за межі Франції, але знову потрапив до країни.

Олександра Шпригіна і ще 19 росіян вирішили видворити з Франції після протистояння з поліцією після того, як російські футбольні вболівальники влаштували низку бійок під час чемпіонату Європи з футболу; трьох росіян тоді засудили до позбавлення волі на терміни до двох років. Також через ті бійки УЄФА оштрафував Російський футбольний союз на 150 тисяч євро, а збірна Росії отримала умовну дискваліфікацію до кінця чемпіонату.

Як повідомляє «Радіо Свобода», агентство «Франс-прес» навело слова речника Міністерства внутрішніх справ Франції П’єра-Анрі Бранде, який повідомив, що рішення щодо Олександра Шпригіна, який порушив заборону на перебування, будуть розглядати або як адміністративне порушення, або й за судовою процедурою.

Варто зазначити, що українське видання «Депо» називає Олександра Шпригіна неонацистом, і  цитує його Twitter, у якому він називав французів «іхтіандрами».

Нагадаємо,  перед початком Євро-2016 УЄФА відзначив матч Англія - Росія в Марселі (Франція) як потенційно небезпечний з огляду на загрозу терористичної атаки. Але поліції довелось мати справу не з терористами, а з бійками футбольних фанатів.

В результаті зіткнень між російськими та англійськими фанами постраждали близько 35 осіб, один британський уболівальник помер у лікарні від наслідку удару залізним прутом, який йому наніс російський ультрас. Очевидці стверджують, що після того, як постраждалий впав, російські уболівальники підбігли до нього і почали бити і кричати «помирай!» англійською.

Реакція російських чиновників на бійку була неоднозначною. Так член виконкому Російської федерації спорту  і заступник голови Державної думи РФ Ігор Лебедєв написав у своєму мікроблозі Twitter: «Не бачу нічого страшного в бійці фанатів. Навпаки, молодці наші хлопці. Так тримати!». 

Фото: sector.depo.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY