Цукерберг вперше відповів на запитання користувачів в прямому ефірі

Цукерберг вперше відповів на запитання користувачів в прямому ефірі

19 Червня 2016
1044
19 Червня 2016
11:00

Цукерберг вперше відповів на запитання користувачів в прямому ефірі

1044
Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг провів першу сесію питань-відповідей, використовуючи новий інструмент соцмережі – прямі трансляції. Трансляція на сторінці Цукерберга тривала 50 хвилин. Її подивилося 5,6 млн осіб.
Цукерберг вперше відповів на запитання користувачів в прямому ефірі
Цукерберг вперше відповів на запитання користувачів в прямому ефірі

Про це пише РБК-Україна

Цукерберг відповідав на питання, які користувачі залишали прямо в коментарях до відео-трансляції. Серед них – питання про перспективи віртуальної реальності, штучного інтелекту та вплив технологій на людство.

На думку засновника Facebook, технології вже об'єднали людство, у нас є інтернет. Але тепер настав час діяти спільно.

«Ми повинні об'єднатися як спільнота, тільки так ми зможемо вирішити проблеми зміни клімату, тероризму та криза біженців», – вважає він.

За словами Цукерберга, в 21 столітті люди повинні думати про себе як про громадян світу і будувати глобальну інфраструктуру для цього.

Відповідаючи на питання про віртуальної реальності, він також нагадав про можливості цієї технології об'єднувати людей.

«Віртуальна реальність  це не просто відео. Це можливість бути присутнім, відчувати себе так, як ніби сидиш поруч з кимось», – додав він.

Крім віртуальної реальності, Facebook планує сфокусуватися на впровадження штучного інтелекту в функціонал соцмережі. Наприклад, за словами Цукерберга, розробляється програма, яка буде розповідати незрячим людям, що зображено на фотографіях в соцмережі.

Багато запитання користувачів не стосувалися бізнесу Facebook або нових технологій і мали жартівливий характер. Наприклад, Цукерберга запитали, чи є він ящіркою в людській шкірі.

«Дивні речі відбуваються на сесії питань-відповідей. Хтось запитав мене, чи правда, що насправді я ящірка. Ні, не правда», – сказав Цукерберг.

Також Цукерберга запитали, чим він займався, якби починати свій бізнес йому доводилося зараз. На це він відповів, що робив би Facebook, але починав би відразу з мобільного додатку, а не з версії для десктопа.

У середині трансляції до Цукербергу приєднався комік Джері Сайнфельд, який запитав, скільки той зазвичай встає вранці. Цукерберг відповів, що він ніколи не був «ранковим людиною», але з народженням дочки став вставати рано.

В квітні соціальна мережа Facebook запустила відеосервіс Facebook Live, який дозволяє вести прямі відеотрансляції.

Раніше користувачам соціальної мережі Facebook дозволили завантажувати і переглядати фотографії у форматі 360 градусів. Нова функція підтримує фотографії, зроблені сферичною камерою, і панорамні знімки зі смартфонів.

Нагадаємо, в Чикаго під час онлайн-трансляції на Facebook застрелили людину.

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду