Апеляційний суд відмовив телеканалу «112 Україна» в задоволенні позовної заяви

Апеляційний суд відмовив телеканалу «112 Україна» в задоволенні позовної заяви

9 Червня 2016
1774
9 Червня 2016
12:45

Апеляційний суд відмовив телеканалу «112 Україна» в задоволенні позовної заяви

1774
8 червня 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позовної заяви низки регіональних компаній, що мовлять із логотипом «112 Україна» - ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» і залишив рішення суду першої інстанції від 20 квітня 2016 року без змін
Апеляційний суд відмовив телеканалу «112 Україна» в задоволенні позовної заяви
Апеляційний суд відмовив телеканалу «112 Україна» в задоволенні позовної заяви

Про це повідомляє прес-служба держоргану.

На засіданні 11 червня 2015 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення, відповідно до яких цим компаніям відмовлено в переоформленні ліцензій у частині зміни програмних концепцій. Таке рішення обґрунтовувалося тим, що свої ліцензії компанії отримали 2011 року в результаті конкурсу на регіональне мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5, який передбачено для ретрансляції програм місцевих і регіональних мовників.

Не погоджуючись із рішенням регуляторного органу, ліцензіати звернулися до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом про визнання протиправними і скасування цих рішень Національної ради.

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув справу 20 квітня 2016 року і ухвалив постанову, якою позивачам відмовлено в задоволенні позовних вимог. Цю судову постанову мовники оскаржили в Київському апеляційному адміністративному суді, який залишив рішення Окружного адміністративного суду міста Києва без змін.

Нагадаємо, що протягом 2015 року за результатами позапланових перевірок Нацрада оголосила по три попередження та призначила штрафи компаніям з групи «112 Україна» за невідповідність мовлення їхнім програмним концепціям. 3 вересня 2015 року Нацрада вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензій на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 (регіональне мовлення) ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ».

Протягом 2015 року Нацрада сім разів відмовляла п’яти компаніям, що мовлять з логотипом «112 Україна», в зміні програмних концепцій, а саме – 26 березня11 червня23 липня3 вересня26 жовтня27 листопада і 30 грудня. 28 січня 2016 року Нацрада увосьме відмовила їм у зміні програмних концепцій.

ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» не сплатили штрафів та оскаржують у суді всі рішення Нацради про санкції та про відмови в переоформленні ліцензій.

11 листопада 2015 року Нацрада виграла апеляцію у справі щодо правомірності відмови в зміні програмних концепцій п’яти регіональних мовників, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна».

17 грудня 2015 року суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовів компаніям, що мовлять з логотипом «112 Україна», у двох інших справах проти Нацради – щодо скасування санкцій «оголошення попередження» від 21 серпня 2014 року та від 18 лютого 2015 року та щодо скасування рішень від 12 лютого 2015 року про призначення позапланових перевірок.

1 лютого 2016 року Нацрада виграла апеляцію у справі щодо правомірності призначення 12 людтого 2015 року позапланових перевірок групі компаній «112 Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1774
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду