Гройсман не буде повертати в ефір «Десять хвилин із прем’єром» - Столярчук

Гройсман не буде повертати в ефір «Десять хвилин із прем’єром» - Столярчук

9 Червня 2016
1296
9 Червня 2016
11:10

Гройсман не буде повертати в ефір «Десять хвилин із прем’єром» - Столярчук

1296
Прес-секретар Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, директор Департаменту інформації і комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів Дмитро Столярчук повідомив, що очільник уряду не планує відновлювати програму на українських телеканалах «Десять хвилин з прем’єр-міністром».
Гройсман не буде повертати в ефір «Десять хвилин із прем’єром» - Столярчук
Гройсман не буде повертати в ефір «Десять хвилин із прем’єром» - Столярчук

Про це він сказав в інтерв’ю 5-му каналу у відповідь на питання журналіста «"Десять хвилин із прем’єром" у нас буде чи ні? Чи, можливо, це буде якийсь інший формат?».

«У прем’єр-міністра Володимира Гройсмана вже є свої сталі форми спілкування, які дозволяють доносити свою позицію до людей. Наприклад це новий для України формат спілкування вживу через Facebook – соціальну мережу з 5-мільйонною українською аудиторією. Під час таких live-спілкувань прем’єр розповідає про зроблене і про те, що планується зробити в найближчі дні. Це "живе" спілкування широко цитується ЗМІ всіх видів, інформація поширюється і на їхню аудиторію.

Крім того, ми продовжили практику онлайн-трансляцій засідань уряду, коли кожен бажаючий може подивитися, як обговорюються і приймаються ті чи інші урядові рішення. Періодично ми проводимо брифінги для ЗМІ. Ми будемо використовувати інші можливі ефективні канали комунікації…», - сказав Дмитро Столярчук.

Він також заявив, що Кабмін Володимира Гройсмана задекларував відкритість і інформаційну доступність, а члени уряду відкриті до спілкування із ЗМІ.

«Міністри спілкуються з медіа настільки часто, наскільки їм дозволяє графік роботи. Майже кожного вечора в ефірі того чи іншого каналу, а не рідко і декількох ви можете побачити представників Кабінету. Уряд готовий інформувати про прийнятті рішення і готовий доносити свою позицію по тому чи іншому суспільно важливому питанню, яке стосується їхньої роботи. Завдання комунікаційного підрозділу Кабінету міністрів, якій я очолюю, забезпечувати таку можливість і ми цю роботу робимо», - повідомив прес-секретарь прем’єра.

8 червня стало відомо, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дозволив журналістам бути присутніми на засіданнях Кабінету міністрів із мобільними телефонами.

Нагадаємо, за часів прем’єрства Арсенія Яценюка щонеділі в ефірі українських телеканалів виходила програма «10 хвилин із Прем'єр-міністром». У  лютому колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що засідання Кабінету міністрів України відтепер транслюватимуться повністю в прямому ефірі.

Фото: investigator.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду