У Кременчуці журналісти домоглися від влади публікації відкритих даних

У Кременчуці журналісти домоглися від влади публікації відкритих даних

7 Червня 2016
1402
7 Червня 2016
13:56

У Кременчуці журналісти домоглися від влади публікації відкритих даних

1402
Міський голова Кременчука (Полтавська область) Віталій Малецький відповів на електронну петицію місцевих журналістів щодо дотримання Кременчуцькою міською радою та виконавчим комітетом міської ради вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та постанови Кабінету Міністрів України № 835 від 21.10.2015 року «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних».
У Кременчуці журналісти домоглися від влади публікації відкритих даних
У Кременчуці журналісти домоглися від влади публікації відкритих даних

Журналісти повідомляють, що після розгляду петиції на сайті Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету з'явився розділ відкритих даних, пише видання «Телеграфъ».

Відповідь міського голови Віталя Малецького на петицію журналістів-ініціаторів проекту «Відкритий доступ», яку розмістила журналістка  «Телеграфа» Тетяна Донченко (Волинська), опубліковано під текстом звернення на сайті «Кременчук. Електронні звернення і петиції».

Мер повідомив, що підготовку до публікації інформації про діяльність місцевої влади, яка підлягає оприлюдненню у формі відкритих даних, мерія розпочала у жовтні 2015 року.

Нині на веб-порталі Кременчуцької міської ради та її виконавчого комітету розміщено: перелік земельних ділянок, що пропонуються для здійснення забудови; відомості щодо комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності; інформацію про рекламні засоби та перелік розповсюджувачів реклами, що отримали дозвіл на розміщення зовнішньої рекламиhttps; звіти про виконання бюджету; інформацію про організаційну структуру виконавчого комітету міської ради; перелік комунальних підприємств, установ, закладів; перелік майна комунальної власності, що передано в оренду.

Для зручності користувачів веб-порталу зараз всі набори даних зводяться до єдиного підрозділу «Набори відкритих даних» у розділі «Публічна інформація». Міський голова повідомив, що частина наборів даних перебуває в стадії розробки та адаптації.

Водночас мер заявив, що мерія не може повністю виконати вимоги закону «Про доступ до публічної інформації.

«Оприлюднення проектів рішень Кременчуцької міської ради та її виконавчого комітету відбувається відповідно до статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" та з урахуванням норм законодавства, коли інші закони встановлюють інші терміни або сформульовані таким чином, що їх неможливо виконати з дотриманням вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації"», - йдеться у відповіді Віталія Малецького.

Нагадаємо, 11 травня Верховна Рада України повернула в профільний Комітет на доопрацювання законопроект №1591 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України».

Фото: telegraf.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1402
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду