Директора Кременчуцької ТРК «Візит», якого звинувачують у вбивстві, знову залишили за гратами

Директора Кременчуцької ТРК «Візит», якого звинувачують у вбивстві, знову залишили за гратами

14 Квітня 2016
1732
14 Квітня 2016
16:29

Директора Кременчуцької ТРК «Візит», якого звинувачують у вбивстві, знову залишили за гратами

1732
Директор Кременчуцької приватної телерадіокомпанії «Візит» Олександр Мельник, якого слідство звинувачує у подвійному вбивстві мера Кременчука Олега Бабаєва та судді Автозаводського райсуду міста Олександра Лободенка, і надалі перебуватиме за ґратами. Кобеляцький райсуд розглянув питання продовження міри запобіжного заходу і відмовив адвокатам директора ТРК у клопотанні відпустити його під цілодобовий домашній арешт.
Директора Кременчуцької ТРК «Візит», якого звинувачують у вбивстві, знову залишили за гратами
Директора Кременчуцької ТРК «Візит», якого звинувачують у вбивстві, знову залишили за гратами

Про це повідомляє видання «Репортер».

Олександр Мельник від початку свого арешту восени 2014 року своєї вини не визнає. 

Адвокати директора Кременчуцької ТРК «Візит»  просили суд замінити перебування в СІЗО на цілодобовий домашній арешт з огляду на те, що він є ліквідатором аварії на ЧАЕС, інвалідом другої групи, має хворе серце. За їх словами, прокуратура так і не змогла навести доказів причетності Олександра Мельника до двох резонансних вбивств.

Однак прокуратура Полтавської області наполягла на подовження арешту, аби виключити вплив директора «Візиту» на свідків та експертів, а також унеможливити втечу підсудного. 

Нагадаємо, Олександра Мельника звинуватили в двох вбивствах 11 вересня 2014 року. Директор «Візиту» заявив, що непричетний до замовлення резонансних вбивств мера і судді. 

У справі про вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Олександра Лободенка проходить четверо підозрюваних, двоє з них - директор телекомпанії «Візит» Олександр Мельник та колишній міліціонер і громадський активіст Олександр Крижанівський, який також заперечує свою провину – звинувачуються у замовленні злочину. Двох інших підсудних Ігоря Пасічного та Ігоря Куника прокуратура звинувачує у виконанні вбивств. За повідомленнями ЗМІ, вони в неофіційних розмовах під час перерв у судових засіданнях заявили, що зізналися у скоєнні вбивств під тиском міліціонерів.

У лютому 2015 року власник телекомпанії «Візит» Олександр Мельник подав позов проти слідчого прокуратури Дмитра Ходатенка, який звинуватив його у замовленні двох убивств і оприлюднив цю інформацію для журналістів попри те, що він як службова особа мав дотримуватися таємниці слідства.  Керівник ТК «Візит» Олександр Мельник наполягає на своїй невинуватості й обурений тим, що слідчий прокуратури увів суспільство в оману. Адвокати пана Мельника домоглися порушення кримінального провадження щодо погроз, висловлених на його адресу в ізоляторі тимчасового тримання обласного управління міліції Полтавщини.

ЗМІ неодноразово повідомляла про конфлікт між нині покійним мером Кременчука Олегом Бабаєвим і Олександром Мельником, власником місцевої телекомпанії «Візит», яку міський голова прагнув перевести з приватної у комунальну власність. 19 вересня 2013 року Автозаводський райсуд Кременчука скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і незаконно передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК). 29 жовтня 2013 року Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади Кременчука 50% активів телевізійної вежі приватної телекомпанії «Візит».

19 березня 2014 року, за нової влади, Вищий Спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі п'яти суддів відновив усі права приватної телекомпанії «Візит». 23 грудня 2014 року Верховний суд України остаточно відмовив Кременчуцькій комунальній телерадіокомпанії в претензіях на 100% корпоративних прав приватної телекомпанії «Візит».

На фото – Олександр Мельник

Фото: «Репортер»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду