Стець проведе службову перевірку діяльності його заступниці Тетяни Попової

Стець проведе службову перевірку діяльності його заступниці Тетяни Попової

3 Червня 2016
2623
3 Червня 2016
12:39

Стець проведе службову перевірку діяльності його заступниці Тетяни Попової

2623
Про це він зазначив у відповідь на офіційне звернення народного депутата від фракції БПП Івана Винника, котрий закликав міністра інформаційної політики провести розслідування щодо його заступниці Тетяни Попової і усунути її від виконання службових обов'язків
Стець проведе службову перевірку діяльності його заступниці Тетяни Попової
Стець проведе службову перевірку діяльності його заступниці Тетяни Попової

Відповідний документ оприлюднило видання #Букви.

У зверненні депутат Винник зазначив, що останнім часом у ЗМІ з'явилося багато інформації негативного змісту про діяльність Попової. Мова йде не тільки про політичні дискусії щодо її персональної позиції навколо сайту «Миротворець», а також про її бізнес-зв'язки, факти ненадання повної інформації в податковій декларації та співробітництво з громадянами Російської Федерації. 

Міністр інформаційної політики Юрій Стець у коментарі виданню #Букви підтвердив достовірність документа та пообіцяв створити робочу групу з перевірки діяльності своєї заступниці: «Відреагуємо. Проведемо службову перевірку. Якщо факти, вказані депутатом будуть підтверджені, то я буду рекомендувати Кабінету Міністрів відправити у відставку Тетяну Попову. Я ініціюю створення робочої групи з перевірки наявності спільного бізнесу у Попової з російськими громадянами й за іншими зазначеними Винником пунктами. Робоча група розпочне свою роботу в понеділок, 6 червня». 

Нагадаємо, 7 травня на сайті «Миротворец» був оприлюднений перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в «ДНР», отриманий начебто завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів. При цьому сайт «Миротворец» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Тетяна Попова закликала сайт «Миротворец» видалити дані іноземних журналістів та тих українських медійників, які працюють переважно на контрольованій Україною території. Але виступала проти закриття ресурсу. 

Юрій Стець раніше заявляв, що його заступниця Тетяна Попова, яка захищала права журналістів у скандалі з приводу публікації хакерами на сайті «Миротворець» персональних даних кореспондентів ЗМІ різних країн, не висловлювала позицію міністерства, а займалась самопіаром. 

Фото - mip.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2623
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду