Запорізька організація НСЖУ закликає владу не ліквідовувати газету «Запорізька правда»

Запорізька організація НСЖУ закликає владу не ліквідовувати газету «Запорізька правда»

25 Травня 2016
3797
25 Травня 2016
17:42

Запорізька організація НСЖУ закликає владу не ліквідовувати газету «Запорізька правда»

3797
Правління Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) звернулося до голови Запорізької обласної ради Григорія Самардака та депутатського корпусу облради із закликом не ліквідовувати обласну газету «Запорізька правда» і виконати вимоги Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».
Запорізька організація НСЖУ закликає владу не ліквідовувати газету «Запорізька правда»
Запорізька організація НСЖУ закликає владу не ліквідовувати газету «Запорізька правда»

Про це йдеться у відкритому зверненні, опублікованому на сайті «Запорізької правди».

Правління обласної організації НСЖУ звертає увагу депутатів на кризову ситуацію, яка склалася навколо газети «Запорізька правда».

В рамках реалізації Закону про роздержавлення комунальних ЗМІ КП «Редакція газети «Запорізька правда» Запорізької обласної ради підлягає перетворенню шляхом реорганізації.

«На жаль, постійна комісія з питань бюджету обласної ради, всупереч існуючому законодавству, на своєму засіданні 16 травня 2016 року ініціювала рішення про ліквідацію редакції і припинення випуску газети "Запорізька правда". Залишаючи на совісті депутатів таке відкрите ігнорування Закону, зауважимо, що таке рішення підриває демократичні засади обласної ради, на які так сподівалися виборці області, надаючи вам, шановні депутати, мандат довіри», - йдеться у зверненні НСЖУ.

Запорізька обласна організація НСЖУ заявляє, що таке рішення у разі прийняття його на сесії Запорізької обласної ради є неприпустимим і антизаконним, є фактично зрадою принципам демократії та свободи слова.

«Запорізька обласна організація НСЖУ закликає вас до відповідального та виваженого рішення щодо подальшої долі газети "Запорізька правда" в рамках закону і демократичних засад незалежної України», - йдеться у зверненні.
 
У якості законного цивілізованого шляху вирішення проблеми обласна організація НСЖУ бачить вихід Запорізької облради із складу засновників газети.

«За умови виходу Запорізької обласної ради із складу засновників (чого вимагає Закон України про реформування місцевих ЗМІ), колектив редакції готовий взяти на себе відповідальність за подальшу долю видання, ставши самостійним суб’єктом господарської діяльності. Рішення щодо цього трудовий колектив прийняв на Загальних зборах (складено відповідний протокол), і офіційно повідомив про нього засновника. Просимо Вас підтримати цей творчий трудовий колектив і сприяти прийняттю обласною радою виваженого рішення на користь жителів Запорізького краю», - звертається правління Запорізької обласної організації НСЖУ до депутатів.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко  підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3797
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду