Щодо підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу в Одесі обрано запобіжний захід

Щодо підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу в Одесі обрано запобіжний захід

23 Травня 2016
1469
23 Травня 2016
10:31

Щодо підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу в Одесі обрано запобіжний захід

1469
Відносно затриманого правоохоронцями 26-річного жителя міста Білгорода-Дністровського Євгена Савченка, який підозрюється у нападі на співробітників 7-го каналу, що був скоєний в Одесі 3 травня, застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Щодо підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу в Одесі обрано запобіжний захід
Щодо підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу в Одесі обрано запобіжний захід

Про це повідомляє Приморський відділ поліції Одеси Головного управляння Нацполіції в Одеській області.

«Внаслідок проведених оперативно-розшукових заходів із розслідування хуліганський дій, що мали місце на вул. Старопортофранківській біля офісу телекомпанії 7-й канал, правоохоронці затримали одного з правопорушників, власника автомобіля "Хонда Акорд". Відносно чоловіка застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», - повідомляє поліція.

Правоохоронці також повідомляють, що вживаються заходи щодо встановлення місця перебування та притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників події, а також особи, яка здійснювала постріли з помпової рушниці по журналістам. Відносно нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, п.1 ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда», під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети. У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

За фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

Пізніше одеська поліція повідомила про встановлення особи одного з озброєних нападників на знімальну групу місцевого 7-го каналу - ним виявився житель Білгорода-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналістів теж зареєстрована на цього чоловіка. Головне управління Національної поліції (ГУ НП) в Одеській області оголосило у розшук мешканця міста Білгорода-Дністровського Євгена Савченка, який підозрюється у тому, що 3 травня стріляв у журналістів 7-го каналу в Одесі.

20 травня начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Георгій Лорткіпанідзе повідомив, що правоохоронці затримали Євгена Савченка, який підозрюється у нападі на співробітників 7-го каналу, що був скоєний в Одесі 3 травня.

Пізніше видання «Думская» повідомило, що 25-річний мешканець Білгорода-Дністровського Євген Савченко добровільно здався владі. Оперативники вийшли на нього і «умовили на явку з повинною».

На фото: Євген Савченко

Фото: 7-го каналу з сайту ГУ НП в Одеській області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1469
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду