detector.media
23.05.2016 10:31
Щодо підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу в Одесі обрано запобіжний захід
Щодо підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу в Одесі обрано запобіжний захід
Відносно затриманого правоохоронцями 26-річного жителя міста Білгорода-Дністровського Євгена Савченка, який підозрюється у нападі на співробітників 7-го каналу, що був скоєний в Одесі 3 травня, застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це повідомляє Приморський відділ поліції Одеси Головного управляння Нацполіції в Одеській області.

«Внаслідок проведених оперативно-розшукових заходів із розслідування хуліганський дій, що мали місце на вул. Старопортофранківській біля офісу телекомпанії 7-й канал, правоохоронці затримали одного з правопорушників, власника автомобіля "Хонда Акорд". Відносно чоловіка застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», - повідомляє поліція.

Правоохоронці також повідомляють, що вживаються заходи щодо встановлення місця перебування та притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників події, а також особи, яка здійснювала постріли з помпової рушниці по журналістам. Відносно нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, п.1 ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда», під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети. У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

За фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

Пізніше одеська поліція повідомила про встановлення особи одного з озброєних нападників на знімальну групу місцевого 7-го каналу - ним виявився житель Білгорода-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналістів теж зареєстрована на цього чоловіка. Головне управління Національної поліції (ГУ НП) в Одеській області оголосило у розшук мешканця міста Білгорода-Дністровського Євгена Савченка, який підозрюється у тому, що 3 травня стріляв у журналістів 7-го каналу в Одесі.

20 травня начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Георгій Лорткіпанідзе повідомив, що правоохоронці затримали Євгена Савченка, який підозрюється у нападі на співробітників 7-го каналу, що був скоєний в Одесі 3 травня.

Пізніше видання «Думская» повідомило, що 25-річний мешканець Білгорода-Дністровського Євген Савченко добровільно здався владі. Оперативники вийшли на нього і «умовили на явку з повинною».

На фото: Євген Савченко

Фото: 7-го каналу з сайту ГУ НП в Одеській області

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY