«Еспресо» повідомляє про глушіння супутникового сигналу телеканалу

«Еспресо» повідомляє про глушіння супутникового сигналу телеканалу

13 Травня 2016
2183
13 Травня 2016
15:44

«Еспресо» повідомляє про глушіння супутникового сигналу телеканалу

2183
У четвер та середу, 11-12 травня, супутникове мовлення телеканалу «Еспресо» глушилось невідомими особами. Про це телеканал повідомило представництво супутникового оператора Ses Astra AB в Україні.
«Еспресо» повідомляє про глушіння супутникового сигналу телеканалу
«Еспресо» повідомляє про глушіння супутникового сигналу телеканалу

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Факти створення навмисних завад трансляції зафіксовані технічними службами у вечірній прайм з 20.53 до 21.51. 

За даними технічного моніторингу, супутникове мовлення «Еспресо» атакували сигналом великої потужності навмисно, про що свідчить точне співпадіння частот, автоматичне вимкнення при знятті корисного сигналу для маскування.

Експерти виключають будь-які технічні несправності, адже обладнання космічного апарату Astra-4A працює у штатному режимі. Наразі компанія-оператор проводить усі необхідні заходи, щоб мінімізувати стороннє втручання у мовлення телеканалу «Еспресо».

Телеканал звертається до глядачів з проханням інформувати про будь-які завади якості телевізійного сигналу, а також про наявність будь-яких невідомих станцій супутникової передачі за телефоном: 044 242 78 53 або мейлом info@espreso.tv. Канал нагадує, що станція супутникової передачі може виглядати, як мікроавтобус із супутниковою антеною на даху. Зазвичай, зловмисники розташовують подібні станції в безлюдних місцях.

Нагадаємо, 11 травня телеканал «Україна», який входить до ТОВ «Медіа Група Україна», зазнав зовнішнього втручання в супутникове мовлення, що перешкоджало мовленню телеканалу. Про це йдеться у заяві «МГУ». Під час вечірнього ефіру з 21.23.27 до 22.28.27 години було зафіксовано незаконне глушіння ТБ-сигналу, що поширюється через супутник Astra4A, стверджує телеканал «Україна». Згідно з даними технічного спостереження, причиною проблеми з сигналом стало незаконне зовнішнє втручання.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2183
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду