Комітет свободи слова частково підтримав зміни до закону «Про державну службу»

Комітет свободи слова частково підтримав зміни до закону «Про державну службу»

12 Травня 2016
1694
12 Травня 2016
14:16

Комітет свободи слова частково підтримав зміни до закону «Про державну службу»

1694
Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендує вилучити з законопроекту про внесення змін до закону «Про державну службу» норми, що стосуються закону про державну підтримку ЗМІ.
Комітет свободи слова частково підтримав зміни до закону «Про державну службу»
Комітет свободи слова частково підтримав зміни до закону «Про державну службу»

11 травня на черговому засіданні члени Комітету з питань свободи, обговоривши законопроект №4526 про внесення змін до закону «Про державну службу», частково підтримали його за винятком норми, що пропонує внести зміни до Закону України «Про державну підтримку ЗМІ» (умови оплати праці журналістів державних та комунальних ЗМІ визначаються Кабінетом Міністрів України та ін.).

Члени Комітету одноголосно запропонували Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендувати Верховній Раді цей проект прийняти за основу за винятком змін до закону про державну підтримку ЗМІ.

Зокрема законопроектом пропонується у Законі України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів»:

1) частину третю статті 12 виключити (а саме: «Стаж роботи журналіста в державних та комунальних засобах масової інформації зараховується до стажу державної служби, а стаж державної служби зараховується до стажу роботи журналіста в державному або комунальному засобі масової інформації.»);

2) у статті 14 частину четверту викласти в такій редакції: «Умови оплати праці журналістів державних та комунальних засобів масової інформації визначаються Кабінетом Міністрів України.»; частини п’яту і шосту виключити (а саме: «Заробітна плата керівника редакції друкованого засобу масової інформації, керівника телерадіоорганізації не може бути нижчою від заробітної плати заступника керівника органу державної влади, який є засновником (співзасновником) цього засобу масової інформації. У випадках, коли засновником (співзасновником) засобу масової інформації є орган виконавчої влади чи орган місцевого самоврядування, заробітна плата керівника редакції друкованого засобу масової інформації, керівника телерадіоорганізації не може бути нижчою від заробітної плати заступника керівника секретаріату (апарату) відповідного органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування. В разі відсутності посади заступника керівника секретаріату (апарату) відповідного органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування заробітна плата керівника редакції друкованого засобу масової інформації, керівника телерадіоорганізації не може бути нижчою від заробітної плати керівника секретаріату (апарату) органу державної влади, який є засновником (співзасновником) засобу масової інформації». «Прирівняння розміру заробітної плати журналіста державного або комунального засобу масової інформації до середньої заробітної плати працівника відповідної кваліфікації та посадового рівня органу державної влади чи органу місцевого самоврядування, який є засновником (співзасновником) засобу масової інформації, здійснюється за методикою та в порядку, які визначаються Кабінетом Міністрів України»);

3) у статті 16 у частині першій слова «принципів та норм, встановлених пенсійним законодавством України» замінити словами «Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»; частину другу виключити (а саме: «При нарахуванні пенсії журналісту державного або комунального засобу масової інформації застосовуються норми, методика та порядок нарахування пенсії державному службовцю. Ця норма поширюється також на журналіста реформованого друкованого засобу масової інформації, який працював у такому засобі масової інформації до завершення процесу його реформування.»).

Нагадаємо, Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики на засіданні 11 травня підтримав законопроект  № 4465 щодо обігу лікарських засобів без розділів про рекламу і зазначив, що зміни щодо рекламування ліків мають вноситись окремим законопроектом до Закону України «Про рекламу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1694
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду