Схвалено Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки

Схвалено Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки

11 Травня 2016
1953
11 Травня 2016
19:51

Схвалено Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки

1953
10 травня на засіданні колегії Міністерства культури України було схвалено Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки.
Схвалено Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки
Схвалено Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки

Про це повідомляє сайт міністерства.

Під час засідання колегії голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко нагадав про проведення восьмого конкурсного відбору кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки. На розгляд Експертної комісії з питань кінематографії було подано 150 кінопроектів. На другому етапі конкурсного відбору, що проходив у форматі відкритих пітчингів (презентації кінопроектів) Експертною комісією з питань кінематографії було розглянуто 74 кінопроекти.

У березні Держкіно оприлюднило за підрахунками виставлених членами Експертної комісії балів узагальнений рейтинговий перелік кінопроектів, що претендують на включення до Програми.

Держкіно запропонувало, виходячи з бюджетних призначень на 2016 рік та рекомендацій Експертної комісії, сформувати Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки із 35 кінопроектів, які стали переможцями 8-го конкурсного відбору.

Колегія Мінкульту одноголосно схвалила Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки, сформовану з кінопроектів-переможців 8-го конкурсного відбору та кінопроектів, що перебувають у Програмі та не закінчені у виробництві або не профінансовані.

Нагадаємо, що найвищі бали (понад 37 балів) від Експертної комісії Держкіно за підсумками 8-го пітчингу отримали 35 кінопроектів. У тому числі – авторський ігровий фільм «Припутні» Аркадія Непиталюка від групи компаній Star Media, дитячі ігрові фільми «Гав-рик» Анатолія Матешка і «Джура-Королевич» Віктора Придувалова, документальна копродукційна стрічка «Дельта» Олександра Течинського, ігрові тематичні фільми «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва та «Донбас» Сергія Лозниці та інші.

Повністю з протоколом Експертної комісії Держкіно можна ознайомитися тут.

Докладно про пітчинг читайте у матеріалах Восьмий пітчинг Держкіно: «Кіборги», «Танк» і «Близнюки» (частина перша), Восьмий пітчинг Держкіно: Матешко, Придувалов, Даруга (частина друга), Восьмий пітчинг Держкіно: Течинський, Пілунський, Манський (частина третя).

Фото - з сайту Мінкульту

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1953
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду