detector.media
11.05.2016 19:51
Схвалено Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки
Схвалено Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки
10 травня на засіданні колегії Міністерства культури України було схвалено Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки.

Про це повідомляє сайт міністерства.

Під час засідання колегії голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко нагадав про проведення восьмого конкурсного відбору кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки. На розгляд Експертної комісії з питань кінематографії було подано 150 кінопроектів. На другому етапі конкурсного відбору, що проходив у форматі відкритих пітчингів (презентації кінопроектів) Експертною комісією з питань кінематографії було розглянуто 74 кінопроекти.

У березні Держкіно оприлюднило за підрахунками виставлених членами Експертної комісії балів узагальнений рейтинговий перелік кінопроектів, що претендують на включення до Програми.

Держкіно запропонувало, виходячи з бюджетних призначень на 2016 рік та рекомендацій Експертної комісії, сформувати Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки із 35 кінопроектів, які стали переможцями 8-го конкурсного відбору.

Колегія Мінкульту одноголосно схвалила Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки, сформовану з кінопроектів-переможців 8-го конкурсного відбору та кінопроектів, що перебувають у Програмі та не закінчені у виробництві або не профінансовані.

Нагадаємо, що найвищі бали (понад 37 балів) від Експертної комісії Держкіно за підсумками 8-го пітчингу отримали 35 кінопроектів. У тому числі – авторський ігровий фільм «Припутні» Аркадія Непиталюка від групи компаній Star Media, дитячі ігрові фільми «Гав-рик» Анатолія Матешка і «Джура-Королевич» Віктора Придувалова, документальна копродукційна стрічка «Дельта» Олександра Течинського, ігрові тематичні фільми «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва та «Донбас» Сергія Лозниці та інші.

Повністю з протоколом Експертної комісії Держкіно можна ознайомитися тут.

Докладно про пітчинг читайте у матеріалах Восьмий пітчинг Держкіно: «Кіборги», «Танк» і «Близнюки» (частина перша), Восьмий пітчинг Держкіно: Матешко, Придувалов, Даруга (частина друга), Восьмий пітчинг Держкіно: Течинський, Пілунський, Манський (частина третя).

Фото - з сайту Мінкульту

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY