Кушанашвілі просить  Грицака, Авакова і Найєма дозволити йому працювати в Україні

Кушанашвілі просить Грицака, Авакова і Найєма дозволити йому працювати в Україні

10 Травня 2016
2211
10 Травня 2016
18:35

Кушанашвілі просить Грицака, Авакова і Найєма дозволити йому працювати в Україні

2211
Російський журналіст Отар Кушанашвілі опублікував у соцмережах відкриті листи до голови Служби безпеки Василя Грицака, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і народного депутата Мустафи Найєма, у яких просить дозволити йому працювати в Україні, тому що є, за його словами, «українофілом» і через свої переконання втратив роботу в Росії.
Кушанашвілі просить  Грицака, Авакова і Найєма дозволити йому працювати в Україні
Кушанашвілі просить  Грицака, Авакова і Найєма дозволити йому працювати в Україні

Листи, складені в іронічній манері, опубліковані 10 травня у Facebook.

У своєму зверненні до глави СБУ Отар Кушанашвілі просить відмінити рішення про заборону йому в’їзду в Україну терміном на три роки, яке було прийняте у березні.

«Василь Сергійович, я ніколи, ніколи, ніколи не був ворогом України, і в думці немає ставати таким, і в гарячковому сні я уявити не міг, що мене так затаврують. Я можу, не зволікаючи і не вагаючись, назвати Вам сотню фактів і тисячу людей, які доведуть і покажуть, що у мене з Україною, Києвом, Сумами та окремо взятим Подолом, який я не розлюблю навіть і під дулом, найгармонійніші, найбільш трепетні відносини, без натяку на профіт: я так влаштований, що жодного разу не прагматик», - заявляє російський журналіст.

Він також натякнув, що його зневажливі вислови про українських високопосадовців можна вважати, скоріше, гумором, іронією та сарказмом.

Отар Кушанашвілі  нагадав, що в Росії він втратив роботу через те, що він «публічно не розділив захоплення з приводу Криму і заступався за Надю, і обороняв Савченко».

У листі до Арсена Авакова російський журналіст називає себе українофілом і просить допомогти йому зі зняттям заборони на в'їзд в Україну.

«СБУ заборонила мені в'їзд в Україну. Якраз в день, коли я, нелюбимий чиновниками в Москві українофіл, повернувся з Києва, уклавши контракт з «Радио Вести Украина», де працюють в тому числі мої друзі і сподвижники, знають, що я на кожному кроці декларую не просто приязнь до України, а справжню любов, справжню...Я дебатую одне питання: як можна записувати у вороги друга?! Вибачте ще раз. Ви можете допомогти?», - написав він.

 У відкритому листі на адресу Мустафи Найєма Отар Кушанашвілі запевняє, що не є ворогом України: «Я так довго, і більш ніж успішно, працював в Києві, що знаю мову не гірше А.Шевченка, а околиці Ужгорода і Черкас - в будь-якому разі краще співачки Руслани. Як я можу бути ворогом?!»

«Я дуже, дуже розраховую на Вас, сподіваюся, що Ви посприяєте у скасуванні табу», - написав він.

Нагадаємо, 28 березня стало відомо, що Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну російському телеведучому Отару Кушанашвілі, який різко висловлювався на адресу української влади і начебто заявляв про підтримку РФ у конфлікті з Україною.  Отар Кушанашвілі мав замінити на «Радио Вести» ведучого Матвія Ганапольського, який перейшов на «Радіо Ера ФМ». 

Видання Lb.ua нагадує, що під час свого останнього інтерв'ю каналу LifeNews Отар Кушанашвілі пояснив, що їде працювати до Києва, щоб годувати сім'ю, і не відхрещується від Росії. Сам теле- та радіоведучий в коментарі «Радио Вести» заявив, що його інтерв'ю російському телеканалу Life News, яке могло стати причиною заборони в’їзду до України, «це чистої води монтажна склейка». Водночас в 2015 році Отар Кушанашвілі заявляв, що засуджує анексію Криму.

Глава медіахолдингу «Вести Україна» Ольга Семченко заявила, що компанія чекає від силового відомства роз'яснення щодо заборони. «Парадокс і абсурдність ситуації полягає в тому, що в Україні Отара Кушанашвілі звинувачують в проросійських поглядах, в той час як в РФ – в проукраїнських. Саме тому в п'ятницю, 25 березня, журналіст був звільнений з радіостанції «Спорт ФМ». Йому не дали допрацювати останній тиждень за контрактом.Ми чекаємо офіційного роз'яснення позиції СБУ», - каже вона.

Під час святкування дворіччя «Радио Вести» 24 березня Отар Кушанашвілі дав інтерв’ю «Детектору медіа». 

Фото - Олексій Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду