СБУ заборонила російському ведучому Отару Кушанашвілі в'їзд в Україну

СБУ заборонила російському ведучому Отару Кушанашвілі в'їзд в Україну

28 Березня 2016
2797
28 Березня 2016
11:29

СБУ заборонила російському ведучому Отару Кушанашвілі в'їзд в Україну

2797
Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну російському скандальному телеведучому Отару Кушанашвілі, який різко висловлювався на адресу української влади і заявляв про підтримку РФ у конфлікті з Україною. Ведучий мав працювати на «Радио Вести».
СБУ заборонила російському ведучому Отару Кушанашвілі в'їзд в Україну
СБУ заборонила російському ведучому Отару Кушанашвілі в'їзд в Україну

Інформацію повідомляє ЛІГА.net з посиланням на підтвердження СБУ.

«Закрили в'їзд терміном на три роки», - повідомили в СБУ.

«Радио Вести» готують з цього приводу офіційний реліз.

«ЛІГА.net» цитує також висловлювання Отара Кушанашвілі в одному з останніх інтерв'ю: «Мені здається, що тільки один погляд прем'єр-міністра країни, в яку я збираюся їхати, каже про те, що рівень психопатії є дуже високим... По очах його видно, що він несповна розуму. І виходячи з того, що він є одним з керівників держави, яке веде цю війну, можна сказати, що з київської стороною щось не так... Але якщо ви мене питаєте, за кого я, то звичайно, я за Російську Федерацію, в якій живу і яку люблю».

Отар Кушанашвілі мав замінити на «Радио Вести» ведучого Матвія Ганапольського, який перейшов на «Радіо Ера ФМ». 

Видання Lb.ua нагадує, що під час свого останнього інтерв'ю каналу LifeNews Отар Кушанашвілі пояснив, що їде працювати до Києва, щоб годувати сім'ю, і не відхрещується від Росії.

Водночас в 2015 році Отар Кушанашвілі заявляв, що засуджує анексію Криму.

Нагадаємо, 24 березня глава холдингу «Вести Украина» Ольга Семченко повідомила «Детектору медіа», що ведучим ранкового ефіру «Радио Вести» у будні став російський журналіст Отар Кушанашвілі.

«Ми довго шукали, кого поставити в ефір. І зрештою прийняли однозначне рішення: ми взяли курс на примирення двох сторін і обрали ведучим Отара Кушанашвілі», – пояснила Ольга Семченко.

Коментуючи своє призначення зі сцени під час святкування дворіччя «Радио Вести» 24 березня, Отар Кушанашвілі сказав: «Передайте вітання Ганапольському та Познеру: до України приїхав справжній професіонал». І додав, що вважає, що не можна тримати жінку в тюрмі, маючи на увазі Надію Савченко.

З 1 березня посаду головного редактора «Радио Вести» залишив Валерій Калниш, а також звільнився ведучий Матвій Ганапольський

З 1 квітня радіостанцію залишають шеф-редактор Сакен Аймурзаєв і ведучий Павло Шеремет.

Джерела «ДМ» раніше повідомляли про посилення впливу власника на реакційну політику радіо у зв'язку з рішенням Олександра Клименка повернутися в Україну та продовжувати займатися політикою. Представники «Радио Вести» заперечують присутність цензури на радіо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2797
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду