Захист Савіка Шустера подав до суду на Генпрокуратуру

Захист Савіка Шустера подав до суду на Генпрокуратуру

29 Лютого 2016
2191
29 Лютого 2016
19:32

Захист Савіка Шустера подав до суду на Генпрокуратуру

2191
Головне управління Міндоходів у Києві викликало генерального директора ТОВ «Савік Шустер студія», телеведучого Савіка Шустера на перший допит у справі про порушення у господарчій діяльності його студії, які начебто виявила податкова під час перевірки. Після допиту захист Савіка Шустера повідомив, що студія подає до суду на бездіяльність Генеральної прокуратури щодо не включення подань зі скаргами на Державну фіскальну службу до реєстру досудових розслідувань.
Захист Савіка Шустера подав до суду на Генпрокуратуру
Захист Савіка Шустера подав до суду на Генпрокуратуру

Про це повідомляє прес-служба студії.

«Перший допит. Довго це, неприємно – ну, осад такий залишився», - сказав одразу після допиту Савік Шустер.

Підставою для виклику до Головного управління Міндоходів у Києві стало відкриття кримінальної справи за результатами перевірки ТОВ «Савік Шустер Студія».

Нагадаємо, восени 2015 року Державна фіскальна служба (ДФС) почала перевірку діяльності ТОВ «Савік Шустер студія». Наприкінці листопада 2015 року Савік Шустер повідомив, що фіскальна служба за результатами перевірки склала акт про порушення податкового законодавства на суму понад 10 млн. грн. Він заявив, що оскаржуватиме цей акт перевірки. Видання MediaSapiens звернулося до ДФС з проханням прокоментувати незгоду Савіка Шустера із висновками податкової перевірки, але протягом двох місяців відповідь так і не надійшла.

15 січня 2016 року генеральний директор продакшн-компанії «Савік Шустер студія» і власник супутникового телеканалу 3S.tv, телеведучий Савік Шустер заявив, що стосовно нього відкрито кримінальне провадження за нібито несплату податків. Водночас помічник генпрокурора уточнив, що йдеться про фактове провадження за результатами податкової перевірки, і заперечив, що воно розпочато проти самого Савіка Шустера.

За останнім повідомленням студії, слідчі податкової нарахували порушень на більш ніж 13 млн. грн. (13 318 779,05 грн.). 

Евген Петренко, адвокат Савіка Шустера та керівник практики кримінального права та вирішення спорів Міжнародного правового центру Eucon, заявив, що податкова інспекція не дочекалась розгляду адміністративної скарги ТОВ «Савік Шустер студія» на податкові повідомлення-рішення. 

«Податкова інспекція Печерського району не дочекалася адміністративного оскарження і передала матеріали перевірки до слідчого управління для прийняття рішення про внесення інформації про кримінальну справу. Обурює те, що кримінальна справа відкрита не на основі доказів, а на основі припущень інспекторів про порушення. І сьогодні на допиті з суті заданих нам питань ми можемо зробити висновок, що матеріали кримінальної справи наповнені не доказами, а припущеннями інспекторів», - сказав він.

Другий адвокат Савіка Шустера, керуючий партнер Міжнародного правового центру Eucon Ярослав Романчук повідомив, що під час допиту Савіку Шустеру повідомили, що проти його студії відкрито ще одну справу. За його словами, підзахисний і захист поки не знають, що це за провадження.

Захисник заявив, що наявні порушення самої податкової, які носять кримінальний характер.

«У результаті аналізу тих документів, які підготували податкові служби, ми знайшли порушення, які підпадають під кримінальну відповідальність. На тому тижні нами були підготовані подання до Генеральної прокуратури. На жаль, Генеральна прокуратура не виконала вимоги кримінально-процесуального законодавства і не внесла ці відомості у досудовий реєстр. Тому ми оскаржили бездіяльність Генеральної прокуратури у Печерському суді. Чотири наші подання, чотири відмови у внесенні будуть розглядатися у Печерському суді», - сказав Ярослав Романчук.

Поки захист не має інформації, коли саме відбудеться розгляд у суді.

Нагадаємо, у грудні 2015 року міністр інформаційної політики України Юрій Стець пообіцяв повідомити ЗМІ, чи використовує керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров свої можливості, щоб впливати на ті чи інші медіа, в тому числі - на студію Савіка Шустера, яка виробляє політичне ток-шоу «Шустер live». Досі він такої відповіді не надав.

У грудні 2015 року під час Всеукраїнського антикорупційного форуму екс-глава Служби безпеки України, лідер громадської організації «Рух Антикорупційне» Валентин Наливайченко заявив, що українська влада дала вказівку збирати по всьому світу компромат на Савіка Шустера.

Фото: uapress.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2191
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду