Лідер «ДНР» намагається розширити свою пропаганду на Харківську область

Лідер «ДНР» намагається розширити свою пропаганду на Харківську область

15 Квітня 2016
1781
15 Квітня 2016
15:23

Лідер «ДНР» намагається розширити свою пропаганду на Харківську область

1781
Глава самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що 20 квітня збирається провести «пряму лінію» для мешканців Харківської області. Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова повідомила ЗМІ, що проконсультується з іншими відомствами, як реагувати на такі плати очільника сепаратистів.
Лідер «ДНР» намагається розширити свою пропаганду на Харківську область
Лідер «ДНР» намагається розширити свою пропаганду на Харківську область

Про це повідомляє сепаратистський сайт «Донецкое агентство новостей».

Глава «ДНР» Олександр Захарченко збирається провести 20 квітня першу онлайн-конференцію для «українських регіонів», у якій  контактуватиме також з мешканцями Харкова для того, щоб отримати «можливість зв'язку з жителями України». Він заявив, що саме в цьому регіоні почалася його особиста участь «в опорі київській хунті».

«Протягом тривалого часу на мій сайт надходила велика кількість звернень пересічних мешканців України. Питання вимагають відповідей. Особливо з Харкова. Адже це наші сусіди, там живуть наші родичі, друзі, соратники. 20 квітня буде пряма і відкрита розмова», - цитує лідера «ДНР» сепаратистський сайт.

Повідомляється, що 15 квітня розпочинається прийом питань до онлайн-конференції Олександра Захарченка.

Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявила у відповідь на повідомлення про плани онлайн-конференції лідера сепаратистів, що блокування будь-яких каналів комунікації, в тому числі - й сепаратистських сайтів, які намагаються поширювати свою пропаганду на всю територію України, не належить до функцій міністерства.

«У міністерства інформаційної політики немає завдання блокувати будь-які канали комунікації. У нас немає на це ні права, ні завдань. Всіма питаннями антитероризму в нашій країні і право на блокування має СБУ», - цитує її видання «ОстроВ».

Водночас Тетяна Попова пообіцяла зв'язатися з колегами з інших відомств, щоб вирішити, як реагування на дане повідомлення.

«Ми поговоримо з нашими колегами з інших служб на тему, як ми будемо на це реагувати. Насправді це дуже смішно, враховуючи, що відбувається в "ДНР", та більш мирне становище в Харківській області. Їм доведеться працювати з підсадними качками в цій прямій лінії, щоб спробувати зробити якийсь пропагандистський матеріал», - зазначила вона.

Нагадаємо, на окупованій «ДНР» території Донецької області провайдери за наказом сепаратистів блокують доступ жителів до українських інформаційних ресурсів. У червні 2015 року компанія «Донецьке кабельне телебачення» на вимогу так званого міністерства інформації та зв’язку «ДНР» заблокувала доступ до 39 інтернет-ЗМІ. У переліку цих сайтів - «Радіо Свобода», «Цензор.Нет», «Громадське телебачення Донеччини», «Громадське телебачення» та інші медіа. З переліком заборонених ресурсів можна ознайомитися тут.

«Шановні абоненти! Уже повідомлялося про обмеження доступу до певних ресурсів мережі інтернет на вимогу Міністерства інформації та зв'язку ДНР. Список заблокованих ресурсів був розширений і зараз виглядає наступним чином...», - йшлося в зверненні донецького провайдера інтернету й кабельного телебачення.

Фото: focus.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1781
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду