detector.media
12.04.2016 10:36
Колишній журналіст Сергій Лещенко готовий очолити Генпрокуратуру – так само як і Юрій Луценко
Колишній журналіст Сергій Лещенко готовий очолити Генпрокуратуру – так само як і Юрій Луценко
Народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка», колишній журналіст-розслідувач Сергій Лещенко заявив, що готовий очолити Генеральну прокуратуру України (ГПУ).

Про це він повідомив у своєму Facebook.

Сергій Лещенко зазначає, що він висуває свою кандидатуру на посаду Генерального прокурора слідом за народним депутатом (БПП) Юрієм Луценком, який 11 квітня заявив, що готовий очолити ГПУ і мав з цього приводу розмову з Президентом України Петром Порошенком. При цьому для призначення Юрія Луценка, кандидатура якого не відповідає чинному законодавству, що вимагає від кандидата на посаду генпрокурора юридичної освіти і 10 років досвіду в юридичній сфері, необхідно буде внести зміни в закон.

«Юрій Луценко визнав, що обговорював з президентом Порошенком своє призначення на пост генпрокурора. Але, оскільки Луценко не має юридичної освіти та стажу, то для його призначення треба буде міняти закон. Якщо так, то я теж офіційно оголошую, що готовий стати генеральним прокурором. У мене теж немає юридичної освіти та стажу, але я вважаю, що готовий впоратися з цією роботою», - написав Сергій Лещенко.

Він нагадав, що 14 років займався антикорупційними журналістськими розслідуваннями.

«І, наприклад, кримінальне провадження проти Януковича, Клюєва і Ставицького в частині присвоєння "Межигір'я" базується на моїх документах і викриття, які я здійснив за часів Януковича, ще будучи журналістом, і які я передав слідству після Революції Гідності. На підставі моїх документів НАБУ відкрило кілька кримінальних проваджень проти Мартиненка. Мною написано дві книги з викриття корупційних схем в Україні - починаючи з часів Лазаренка і закінчуючи Януковичем. Мої антикорупційні розслідування були відзначені міжнародними нагородами - норвезько-німецькою премією імені Герда Буцеріуса, премією Фундації Репортерів (Польща), премією Національного демократичного інституту США і стажуванням у Фонді підтримки демократії на стипендії імені президента Рейгана і конгресмена Фассел», - зазначив нардеп Лещенко.

Він вважає, що його досвід і «нульова толерантність до корупції» допоможуть зробити з Генпрокуратури справжній незалежний орган захисту законності в Україні.

У коментарі «Українській правді» Сергій Лещенко підтвердив, що його заява про готовність очолити ГПУ є серйозною на 100%, і нагадав, що Юрій Луценко у минулому – теж працював у ЗМІ.

«Вважаю, що журналістське минуле не може бути на заваді ні генеральному прокурору Луценку (екс-редактору газети "Грані +"), ні мені - я був заступником головного редактора інтернет-видання "Українська правда"», - сказав Сергій Лещенко.

При цьому він заявив, що гарантує широке представництво громадянських активістів у ГПУ.

«В разі затвердження гарантую якнайширше представництво громадських активістів-антикорупціонерів у керівництві ГПУ. Зокрема, про це поговорив уже з Дарією Каленюк (виконавчий директор Центру протидії корупції - УП)», - сказав Сергій Лещенко.

Нагадаємо,1 квітня Сергій Лещенко у програмі «Шустер live» заявив, що Генеральна прокуратура України перетворюється  на орган, який виконує політичні замовлення влади. «Оточення Президента разом з Генпрокуратурою проводять "повзучий" переворот», - заявив він.

Результати своїх розслідувань Сергій Лещенко також оприлюднив 3 квітня у своєму блозі на «Українській правді» під назвою «Карманна Генпрокуратура президента. Столярчук і департамент Кононенка-Грановського».

У відповідь прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко звинуватив Сергія Лещенка у тому, що він виступає проти Президента України та держави.  «100% погоджуюсь з нашим Президентом! Проти України дійсно ведеться інформаційна гібридна війна! І ведуть її окремі заїжджі фахівці із Грузії, деякі депутати-журналісти, що поки входять до БПП, але на вечірніх ток-шоу прямо виступають проти Президента та нашої держави, а також окремі так звані представники громадянського суспільства! Їх завдання зруйнувати нашу державність із середини, брехнею та популізмом, обманювати народ яскравими речами з метою просування до владних кабінетів начебто нових та незалежних фахівців, а насправді маріонеток, завдання яких руйнувати інститути влади в Україні! Разом з Президентом ми повинні зупинити цю заразу, заради України та її майбутнього!», - заявив Владислав Куценко.

Юрій Луценко закінчив Львівський політехнічний інститут (факультет електронної техніки), за фахом — інженер електронної техніки. У 2005-2006 роках був міністром внутрішніх справ України в урядах Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова.

Сергій Лещенко був обраний до Верховної Ради України VIII  скликання на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року. У 2015 році Сергій Лещенко заявив, що не поділяє впевненості частини української Facebook-аудиторії у тому, що Петро Порошенко навмисно взяв до своєї фракції найнебезпечніших для себе журналістів «Української правди» (його та Мустафу Найєма), щоб в такий спосіб їх нейтралізувати.

Фото: «ВідеоТека»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY