Ключковський вважає смішними заяви про безпомічність ЦВК в боротьбі з «джинсою»

5 Квітня 2016
2211
5 Квітня 2016
17:51

Ключковський вважає смішними заяви про безпомічність ЦВК в боротьбі з «джинсою»

2211
Член Центральної виборчої комісії (ЦВК) Ігор Жиденко звинуватив журналістів у непрофесійності, а також зазначив, що ЦВК не може боротися з із замовними матеріалами у ЗМІ під час виборів.
Ключковський вважає смішними заяви про безпомічність ЦВК в боротьбі з «джинсою»

Народний депутат України чотирьох скликань (3 ,4, 5, 6-го) Юрій Ключковський вважає, що ЦВК відповідно до закону має механізм боротьби з прихованою рекламою, але не використовує його.

«Мені аж плакати хотілося, коли я почув заяви члени ЦВК Жиденка, що цей орган не має повноважень боротися з прихованою рекламою під  час виборів. ЦВК може це робити, приміром, звертатися до суду, просто не робить цього. Якщо хочеться пса вдарити, то палиця знайдеться», – сказав пан Ключковський 5 квітня на Міжнародній конференції «Медіа та вибори в Україні: виклики та можливі рішення».

Юрій Ключковський

За словами Юрія Ключковського, велике значення має в прозорості виборчого процесу має й закон про прозорість медіавласності.

«Я проаналізував схеми власності семи найбільших каналів. То відповідно до виборчого законодавства практично всі з них, які мають більше 50% частки власності за межами України, не мають права займатися політичною агітацією під час виборів», – зауважив він.

Ігор Жиденко ж у своєму виступі зосередився на непрофесійності журналістів, які висвітлюють виборчий процес. Він вважає, що медіа неправі, коли називають діючу ЦВК нелегітимною, бо члени Комісії мають працювати до моменту обрання нових. «Тоді всі останні вибори, починаючи з президентських, можна вважати нелегітимними», – сказав пан Жиденко.

Ігор Жиденко

Також він вважає неприйнятним, коли ЗМІ пишуть, що ЦВК позбавила депутатських повноважень народних депутатів, оскільки Комісія не має таких повноважень. «А коли ти починаєш критикувати ЗМІ, то вони відразу кричать, що це наступ на свободу слова. Взагалі ЦВК не має повноважень якимось чином впливати на ЗМІ», – додав він.

Нагадаємо, глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські на цій міжнародній конференції наголосив на важливій ролі українських засобів масової інформації під час виборів, а також закликав їх боротися з підкупом виборців.

На важливості запровадження закону про прозорість медіавласності, відповідно до якого з 1 квітня великі телеканали почали оприлюднювати своїх кінцевих бенефіціарів під час конференції наголосила також голова парламентського Комітету свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Фото: Діана Поладова, «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду