Ескперти Держкіно пропонують спрямувати держпідтримку на створення масового українського кіно

30 Березня 2016
1536
30 Березня 2016
12:53

Ескперти Держкіно пропонують спрямувати держпідтримку на створення масового українського кіно

1536
Члени Експертної комісії з питань кінематографії Держкіно звернулися до віце-прем’єр-міністра, міністра культури В’ячеслава Кириленка та голови Держкіно Пилипа Іллєнка з пропозицією спрямувати державну підтримку на створення повнометражних ігрових фільмів для масової глядацької аудиторії.
Ескперти Держкіно пропонують спрямувати держпідтримку на створення масового українського кіно

Текст звернення був опублікований 29 березня, повідомляє  сайт Національної спілки кінематографістів України (НСКУ).

Рішення додатково оприлюднити документ було погоджено напередодні на зустрічі експертів, повідомив член Експертної комісії Андрій Різоль.

«Українці потребують захопливого, якісно знятого глядацького українського кіно, якого має бути більше в кінотеатрах і на телеканалах. На думку експертів, цей документ – актуалізація уваги саме до глядацького кіно.

Домовилися найближчим часом провести окрему зустріч Експертної комісії для обговорення шляхів реалізації цієї ініціативи. Але в будь-якому разі, будь-які рішення щодо майбутньої підтримки будь-яких кінопроектів будуть передбачати конкурсні засади, а процедури будуть відкриті для громадськості.

Також важливо, що на своєму засіданні 23 березня Громадська Рада при Держкіно теж абсолютною більшістю підтримала ініціативу Експертної комісії і готує своє відповідне звернення до кіноспільноти. Додам, що такої єдності кіноекспертів, кіногромадськості та Держкіно у важливому питанні для розвитку кіногалузі ще не було», – написав Андрій Різоль.

Далі «Детектор медіа» подає повний текст звернення Експертної комісії.

«Шановні В’ячеславе Анатолійовичу та Пилипе Юрійовичу!

Усвідомлюючи, що українське суспільство очікує збільшення частки якісного українського кіно в кінотеатрах та на телеканалах України, Експертна комісія з питань кінематографії Державного агентства України з питань кіно виступає з ініціативою та пропозицією:

  1. Започаткувати окрему пріоритетну програму для створення повнометражних ігрових кінофільмів для масової глядацької аудиторії за державним фінансуванням.
  2. Провести спеціальний конкурс кінопроектів, що розраховані на масову глядацьку аудиторію.
  3. Провести аудит незавершених повнометражних ігрових кінопроектів і виявити проекти з високим потенціалом масового глядацького кіно з метою їх завершення за рахунок державного фінансування.

Члени Експертної комісії з питань кінематографії Держкіно України впевнені, що зосередження уваги та ресурсів на створенні нового масового глядацького українського кіно є головним пріоритетом української кіноіндустрії, що відповідає суспільним очікуванням та є передумовою зростання кніогалузі як сфери української економіки».

Нагадаємо, директор-президент телеканалу ICTV, член Експертної комісії Держкіно з питань кінематографії Олександр Богуцький пропонує замінити систему державної підтримки кінематографа системою державного замовлення. З такою пропозицією він звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на засіданні Нацради 24 березня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду