У ГПУ заявляють, що розслідування вбивства Гонгадзе відновилося лише за Шокіна

У ГПУ заявляють, що розслідування вбивства Гонгадзе відновилося лише за Шокіна

28 Березня 2016
2398
28 Березня 2016
19:45

У ГПУ заявляють, що розслідування вбивства Гонгадзе відновилося лише за Шокіна

2398
Заступник Генерального прокурора України Юрій Столярчук заявив, що активні слідчі дії у справі Георгія Гонгадзе розпочалися після 10-літньої перерви з призначенням очільником ГПУ Віктора Шокіна.
У ГПУ заявляють, що розслідування вбивства Гонгадзе відновилося лише за Шокіна
У ГПУ заявляють, що розслідування вбивства Гонгадзе відновилося лише за Шокіна

Про це Юрій Столярчук заявив у програмі «ТСН.Тиждень».

«За великим рахунком, до початку 2015 року справа просто лежала в архіві Головного слідчого управління на вулиці Борисоглібській в місті Києві. Чому так було - мені зараз важко сказати. Кому це було вигідно – теж важко сказати, але маємо те, що маємо», - цитує заступника Генпрокурора Тsn.ua.

Він запевнив, що все змінилося з призначенням Віктора Шокіна на посаду голови ГПУ.

«Того ж дня, як його було призначено в лютому на посаду Генерального прокурора, було озвучено бажання, по можливості, поставити крапку на справі Гонгадзе. Було зібрано тих людей, які раніше мали безпосереднє відношення до провадження, а їх можна порахувати на пальцях однієї руки. Переді мною документ, щоб я не видумував: 16 лютого 2015 року було створено слідчу групу, групу прокурорів і досудове розслідування у кримінальному провадженні було зосереджено виключно навколо встановлення, підтвердження і, нарешті, озвучення прізвищ підбурювачів, замовників, організаторів вбивства Георгія Гонгадзе», - заявив Юрій Столярчук.

Прокурор додав, що немає жодного сумніву, що найближчим часом ми отримаємо відповіді на запитання щодо замовників та організаторів.

«Власне, моя думка про те, що є абсолютно воля на розкриття злочину», - наголосив він.

У тому ж випуску програми  заступник генерального прокурора України Юрій Столярчук зазначив, що найближчим часом слідство може назвати імена замовників і організаторів вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, яке сталося в 2000 році.

«Найближчим часом, у мене є підстави стверджувати, ці прізвища будуть почуті», - сказав він.

Нагадаємо, журналіст, засновник інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові. У 2009 році в Київській області було знайдено рештки черепа, які, за даними експертизи, належать журналістові.

За вбивство Георгія Гонгадзе засуджено до довічного ув’язнення колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, вирок якому набув чинності в січні 2016 року, та засуджено до різних строків позбавлення волі колишніх співробітників міліції Миколу Протасова (13 років позбавлення волі), Валерія Костенка та Олександра Поповича (12 років позбавлення волі), чиї вироки набули чинності в березні 2008 року.

Замовників убивства Георгія Гонгадзе досі не знайдено та не притягнуто до відповідальності, хоча це обіцяли зробити всі президента та всі глави МВС і ГПУ.

22 березня у Києві на території церкви Миколи Чудотворця Набережного 22 березня 2016 року через понад 15 років після смерті поховали журналіста Георгія Гонгадзе.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2398
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду