МВС Росії закрила справу директорки інформагентства QHA

МВС Росії закрила справу директорки інформагентства QHA

24 Березня 2016
1120
24 Березня 2016
16:29

МВС Росії закрила справу директорки інформагентства QHA

1120
Міністерство внутрішніх справ Росії припинило розгляд справи про адміністративне правопорушення директорки інформаційного агентства «Кримські новини» (QHA), членкині Меджлісу кримськотатарського народу Гаяни Юксель.
МВС Росії закрила справу директорки інформагентства QHA
МВС Росії закрила справу директорки інформагентства QHA

Про це повідомляє QHA.

Відповідну постанову за підписом старшого інспектора ОІАЗ УМВС Росії по м. Сімферополю, капітана поліції Д.М. Валєєва пані Юксель отримала 24 березня.

Причиною відкриття адміністративної справи стало звинувачення директорки QHA в поширенні інформації на сайті агентства про так звані «екстремістські організації, заборонені в РФ в листопаді 2014 року». У постанові повідомляється, що «встановити вину» не вдалося через те, що місцем реєстрації ІА є Київ. Розпочате виробництво відповідно п.2 ч.1 ст.24.5 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення підлягає припиненню у разі відсутності складу адміністративного правопорушення.

 «Нічого дивного в цьому факті немає, адже QHA є ресурсом, зареєстрованим в Україні і який здійснює діяльність згідно з українським законодавством», - пише QHA.

ІА повідомляє, що в постанові, переданій Гаяні Юксель, допущена помилка. У справі про відкриття провадження за фактом адміністративного правопорушення № РК029493 вказується поки ще неіснуюча дата – 22 квітня 2016 року.

Нагадаємо, 22 квітня минулого року директорку інформагентства QHA допитали в управлінні з протидії екстремізму МВС РФ (Центр «Е») в Сімферополі через інформаційну діяльність агентства. «Суть порушень з нашого боку, на думку слідства, - на сайті qha.com.ua поширювалася інформація про екстремістські організації, заборонені в РФ в листопаді 2014 року. Всі заперечення з цього приводу, зокрема, те, що дані відомості були представлені на сайті агентства ще до 2014 року, нами будуть представлені в суд», - розповідала пані Юксель.

Інформагентство QHA отримало відмову в реєстрації ЗМІ від Роскомнагляду. З 1 квітня 2015 року інформагентство припинило здійснювати свою діяльність у Криму та перенесло свій офіс в Київ.

У грудні Гаяна Юксель заявила, що тема Криму повинна бути постійно присутня в українському інформаційному просторі, а не лише за наявності інформаційного приводу, яким була, наприклад, блокада Криму. Ну думку директорки QHA, про Крим постійно говорять лише «ті українські медіа, в ефірі яких і раніше регулярно повідомлялося про Крим, або кримські медіа, які залишили Крим і продовжують писати про нього».

У червні так звана «влада» окупованого Росією Криму склала список медіа, яким не дозволено працювати на масових заходах півострова. До списку увійшло й кримськотатарське інформаційне агентство новин QHA.

Фото - QHA

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1120
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду