detector.media
15.03.2016 17:36
Docudays UA-2016 оголосив членів журі
Docudays UA-2016 оголосив членів журі
13-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив імена членів журі.

Цього року до традиційних програм фестивалю «Docu/Життя», «Docu/Право» та «Docu/Коротко» приєднався ще один конкурс «Docu/Україна» для українських документалістів. Конкурсні програми фестивалю оцінюватимуть три склади журі, оскільки одні й ті самі судді обиратимуть переможців у конкурсах «Docu/Коротко» і «Docu/Україна». Також на фестивалі працюватиме студентське журі.

Кращих серед креативної документалістики конкурсу «Docu/Життя» визначатимуть: міжнародна журналістка і голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк, латвійський оперний режисер Вієстур Кайріш, який зняв фільм-оперу про Чорнобиль «Невидиме місто», та знавець документального кіно із США, програмерка фестивалю True/False Памела Кон.

У конкурсі «Docu/Право» змагатимуться стрічки, де особлива увага приділяється питанням боротьби за фундаментальні права й свободи. Найкращого з-поміж них оберуть український драматург, засновниця фестивалю «Тиждень актуальної п’єси» та проекту «Театр Переселенця» у Києві Наталя Ворожбит, право захисниця, голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик та соціологиня, викладачка Університету Західного Парижа Анн ле Уеру.

Переможців у номінації «Docu/Коротко» обиратимуть кінематографіст і кінознавець із Фінляндії Ееро Таммі, проектний менеджер фонду Берта фестивалю IDFA з Нідерландів Мелані де Фохт та співзасновниця львівського фестивалю Wiz-Art Ольга Райтер.

Журі конкурсу «Docu/Коротко» цього року визначатиме й переможців серед фільмів конкурсу «Docu/Україна».

Також свого фаворита серед конкурсних фільмів оберуть студенти. Студентське журі Docudays UA складається з п'яти осіб та формується за рекомендаціями молодіжних організацій. Цьогоріч до нього увійшли молодий режисер Філіп Сотниченко, соціологиня та документаліст-початківець Ліза Гавриленко, координатор молодiжних проектiв у ЦГП Марія Суляліна, журналіст Роман Губа та студент-міжнародник Єгор Бурков.

Нагадаємо, що фестиваль Docudays UA пройде в Києві з 25 березня до 1 квітня. Він відкриється документальною картиною російського режисера Віталія Манського «У променях сонця».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY