Волинська облрада вимагає від редакції газети «Волинь-нова» звільнити частину приміщень

Волинська облрада вимагає від редакції газети «Волинь-нова» звільнити частину приміщень

14 Березня 2016
2207
14 Березня 2016
15:03

Волинська облрада вимагає від редакції газети «Волинь-нова» звільнити частину приміщень

2207
10 березня під час позачергової сесії Волинської обласної ради депутати прийняли рішення вийти із співзасновників громадсько-політичної газети «Волинь-нова».
Волинська облрада вимагає від редакції газети «Волинь-нова» звільнити частину приміщень
Волинська облрада вимагає від редакції газети «Волинь-нова» звільнити частину приміщень

За це проголосували 46 депутатів, повідомляє ІА «Волинські новини».
Раніше члени постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області одностайно підтримали вихід облради із співзасновників та рекомендували депутатам ухвалити проект рішення «Про вихід обласної ради зі складу співзасновників Редакції незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова»».

Як повідомляє ІА «Волинські новини», редакція громадсько-політичної газети «Волинь-нова» розташована у центрі Луцька в приміщенні обласної комунальної власності й має пільгову оренду вартістю одна гривня за рік. Крім цього щороку облрада виділяла 150 тис.грн. на фінансову підтримку видання. Відповідно до рішення Волинської облради від 10 березня головному редактору газети Олександру Згоранцю потрібно буде у двотижневий термін передати частину нежитлового приміщення у Луцьку по проспекту Волі, 13, що перебуває на балансі редакції загальною площею 774,5 метра квадратного, на баланс у безоплатне користування КУ «Управління будинком Волинської обласної ради».

Згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ», комунальні та державні друковані ЗМІ якщо не пройдуть етап реформації (роздержавлення), то будуть ліквідовані за три роки. Як повідомив заступник головного редактора газети «Волинь-нова» Василь Уліцький, колектив провів збори й готовий до реформування. Згідно законодавства редакція газети матиме право орендувати існуюче приміщення на пільгових умовах не менше, ніж 15 років.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» наприкінці 2015 року. Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Першим кроком згідно «Дорожньої карти» Національної спілки журналістів України (НСЖУ) з роздержавлення преси є проведення зборів з визначення способу та етапу реформування трудових колективів усіх редакцій комунальних та державних друкованих ЗМІ, які бажають взяти участь у реформуванні.

Головний консультант Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України, секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олександр Бухтатий заявив у лютому, що 33% комунальних видань в Україні виживуть без фінансування від держави.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду