Створено Міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова

Створено Міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова

1 Березня 2016
1265
1 Березня 2016
11:35

Створено Міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова

1265
Міністерство інформаційної політики (МІП) України створило Міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова.
Створено Міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова
Створено Міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова

Про це йдеться у повідомленні на сайті МІП.

До робочої групи увійшли: Руслан Князевич, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя; Ольга Червакова, народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики; Марія Іонова, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Богдан Онуфрик, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики;  Юрій Артеменко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Олег Наливайко, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Лариса Шустенко, директор Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Також до діяльності робочої групи запрошено представників ОБСЄ, Ради Європи, міжнародних правозахисних організацій, громадських організацій та медіа-експертів.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що перед робочою групою стоїть завдання «у короткі строки привести українське законодавство у сфері медіа та свободи слова у відповідність до найкращих європейських стандартів». 

«Гармонізація з європейським законодавством, адаптація до вимог наших західних партнерів – це важливий крок в реформах, які реалізує уряд», - сказала заступниця міністра Тетяна Попова.

Народний депутат, заступник голови Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова повідомила, що найближчим часом робоча група «проаналізує українське законодавство у сфері медіа та свободи слова, систематизує напрацювання інститутів громадянського суспільства та запропонує пакет змін до нормативних документів».

Відповідно до Плану діяльності у 2016 році, приведення законодавства у сфері свободи слова у відповідність до європейських стандартів є найпершим пріоритетом Міністерства інформаційної політики України, зазначає відомство.

Нагадаємо, у лютому Міністерство інформаційної політики (МІП) України заявило, що, вивчивши звіт Amnesty International, у якому серед інших проблем із правами людини в Україні згадувався тиск на ЗМІ і журналістів з проросійськими поглядами, розробить «пакет нормативних документів з підтримкою свободи слова в роботі журналістів».

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради на черговому засіданні 27 січня ухвалив «Стратегію розвитку законодавства України з питань свободи слова та діяльності ЗМІ відповідно до європейських стандартів», яка підготовлена за сприяння спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду