detector.media
01.03.2016 11:35
Створено Міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова
Створено Міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова
Міністерство інформаційної політики (МІП) України створило Міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МІП.

До робочої групи увійшли: Руслан Князевич, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя; Ольга Червакова, народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики; Марія Іонова, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Богдан Онуфрик, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики;  Юрій Артеменко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Олег Наливайко, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Лариса Шустенко, директор Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Також до діяльності робочої групи запрошено представників ОБСЄ, Ради Європи, міжнародних правозахисних організацій, громадських організацій та медіа-експертів.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що перед робочою групою стоїть завдання «у короткі строки привести українське законодавство у сфері медіа та свободи слова у відповідність до найкращих європейських стандартів». 

«Гармонізація з європейським законодавством, адаптація до вимог наших західних партнерів – це важливий крок в реформах, які реалізує уряд», - сказала заступниця міністра Тетяна Попова.

Народний депутат, заступник голови Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова повідомила, що найближчим часом робоча група «проаналізує українське законодавство у сфері медіа та свободи слова, систематизує напрацювання інститутів громадянського суспільства та запропонує пакет змін до нормативних документів».

Відповідно до Плану діяльності у 2016 році, приведення законодавства у сфері свободи слова у відповідність до європейських стандартів є найпершим пріоритетом Міністерства інформаційної політики України, зазначає відомство.

Нагадаємо, у лютому Міністерство інформаційної політики (МІП) України заявило, що, вивчивши звіт Amnesty International, у якому серед інших проблем із правами людини в Україні згадувався тиск на ЗМІ і журналістів з проросійськими поглядами, розробить «пакет нормативних документів з підтримкою свободи слова в роботі журналістів».

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради на черговому засіданні 27 січня ухвалив «Стратегію розвитку законодавства України з питань свободи слова та діяльності ЗМІ відповідно до європейських стандартів», яка підготовлена за сприяння спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY