Мінінформполітики знову планує провести кампанію «Крим – це Україна»

Мінінформполітики знову планує провести кампанію «Крим – це Україна»

23 Лютого 2016
1295
23 Лютого 2016
14:09

Мінінформполітики знову планує провести кампанію «Крим – це Україна»

1295
Радниця міністра з питань інформаційної політики Еміне Джеппар повідомила, що цьогорічна кампанія «Крим - це Україна» приверне увагу до проблеми анексії півострова, порушень прав людини у Криму, а також підтримає українців, що живуть на анексованій території. Вперше Міністерство інформаційної політики запустило загальнонаціональну соціальну кампанію «Крим - це Україна» у квітні минулого року.
Мінінформполітики знову планує провести кампанію «Крим – це Україна»
Мінінформполітики знову планує провести кампанію «Крим – це Україна»

Про це повідомляє «Укрінформ-Україна».

«Дуже сподіваюся, що наша інформаційна кампанія стане для тих українців, які сьогодні живуть на материковій частині, своєрідним поштовхом і питанням "а що для мене Крим"... Ця кампанія передусім для тих українців, які сьогодні живуть в Криму, які опинилися в жахливих умовах, коли окупант диктує, як жити, що говорити, для тих українців, які розгорнули великий ненасильницький опір агресії, - йдеться про кримськотатарський народ, який став заручником ситуації», - цитує інформагентство Еміне Джеппар, яка на прес-конференції у вівторок, 23 лютого, в Києві розповіла про ідею і технічну складову інформаційної кампанії.

Радниця міністра розповіла, що в рамках інформаційної кампанії міністерство попросило відомих людей звернутися з месиджами до українців у Криму й на материковій частині з надією на повернення півострова Україні. «Технічно наша кампанія складається з кількох частин. Перше - це відеоролики, яких буде близько 20. Це месиджі різних людей і ролики, які будуть присвячені подіям 26 лютого, коли патріоти України вийшли під парламент Криму і не дали проголосувати за сепаратистські рішення. Буде ролик, присвячений загальній оцінці правопорушень в Криму», - повідомила Еміне Джеппар.

Друга частина інформаційної кампанії, за її словами, - це білборди, які на початку березня з'являться в Києві та областях України. «На цих бордах відомі люди розкажуть про своє ставлення до Криму», - додала вона.

Крім того, як повідомила радниця міністра, Мінінформполітики ініціювало створення документального фільму про анексію Криму. «Фільм дасть відповідь, чому у всьому світі це називають анексією. Головний герой фільм - дослідник-європеєць, який приїхав і хоче з'ясувати для себе, що відбувалося в Криму. Сподіваюся, що цей фільм буде європейським, зваженим і цікавим для глядача», - сказала Еміне Джеппар.

Вона висловила сподівання, що фільм, розрахований на емпатію, дасть змогу кожному «через почуття стати частиною тих жахливих подій, які сталися в 2014 році».

Нагадаємо, у квітні 2015 року Міністерство інформаційної політики запустило загальнонаціональну соціальну кампанію «Крим - це Україна». В рамках кампанії було розміщено сюжетів на більш ніж 2000 площинах по всій Україні. На час реалізації кампанії ротація тематичних аудіороликів відбувалася на загальнонаціональних радіостанціях. Ротація відеороликів та пекшотів «Крим - це Україна» була передбачена як на національних, так і на регіональних телевізійних каналах.

Пізніше Міністерство інформаційної політики надало роз’яснення щодо джерел фінансування кампанії. «Щодо фінансування. Всі соціальні кампанії ми реалізуємо, не витрачаючи жодної копійки державних коштів. Реалізація кампаній є можливою завдяки тісній співпраці з обласними державними адміністраціями, міськими виконкомами та комерційними структурами, що є операторами зовнішньої реклами. Ми використовуємо усі доступні ресурси задля професійного виконання своєї роботи. За потреби, ми можемо надати копії всіх листувань з нашими стейкхолдерами. (…)

Більш того, ми витрачаємо власні кошти для друку рекламних постерів, виготовлення аудіо- та відеороликів, так як це роблять всі громадяни України, які витрачають кошти на вирішення нагальних потреб власної держави в питаннях національної безпеки і оборони», – йшлося у повідомленні Мінінформполітики.

 

Фото  - минулорічний плакат кампанії «Крим - це Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1295
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду