detector.media
23.02.2016 14:09
Мінінформполітики знову планує провести кампанію «Крим – це Україна»
Мінінформполітики знову планує провести кампанію «Крим – це Україна»
Радниця міністра з питань інформаційної політики Еміне Джеппар повідомила, що цьогорічна кампанія «Крим - це Україна» приверне увагу до проблеми анексії півострова, порушень прав людини у Криму, а також підтримає українців, що живуть на анексованій території. Вперше Міністерство інформаційної політики запустило загальнонаціональну соціальну кампанію «Крим - це Україна» у квітні минулого року.

Про це повідомляє «Укрінформ-Україна».

«Дуже сподіваюся, що наша інформаційна кампанія стане для тих українців, які сьогодні живуть на материковій частині, своєрідним поштовхом і питанням "а що для мене Крим"... Ця кампанія передусім для тих українців, які сьогодні живуть в Криму, які опинилися в жахливих умовах, коли окупант диктує, як жити, що говорити, для тих українців, які розгорнули великий ненасильницький опір агресії, - йдеться про кримськотатарський народ, який став заручником ситуації», - цитує інформагентство Еміне Джеппар, яка на прес-конференції у вівторок, 23 лютого, в Києві розповіла про ідею і технічну складову інформаційної кампанії.

Радниця міністра розповіла, що в рамках інформаційної кампанії міністерство попросило відомих людей звернутися з месиджами до українців у Криму й на материковій частині з надією на повернення півострова Україні. «Технічно наша кампанія складається з кількох частин. Перше - це відеоролики, яких буде близько 20. Це месиджі різних людей і ролики, які будуть присвячені подіям 26 лютого, коли патріоти України вийшли під парламент Криму і не дали проголосувати за сепаратистські рішення. Буде ролик, присвячений загальній оцінці правопорушень в Криму», - повідомила Еміне Джеппар.

Друга частина інформаційної кампанії, за її словами, - це білборди, які на початку березня з'являться в Києві та областях України. «На цих бордах відомі люди розкажуть про своє ставлення до Криму», - додала вона.

Крім того, як повідомила радниця міністра, Мінінформполітики ініціювало створення документального фільму про анексію Криму. «Фільм дасть відповідь, чому у всьому світі це називають анексією. Головний герой фільм - дослідник-європеєць, який приїхав і хоче з'ясувати для себе, що відбувалося в Криму. Сподіваюся, що цей фільм буде європейським, зваженим і цікавим для глядача», - сказала Еміне Джеппар.

Вона висловила сподівання, що фільм, розрахований на емпатію, дасть змогу кожному «через почуття стати частиною тих жахливих подій, які сталися в 2014 році».

Нагадаємо, у квітні 2015 року Міністерство інформаційної політики запустило загальнонаціональну соціальну кампанію «Крим - це Україна». В рамках кампанії було розміщено сюжетів на більш ніж 2000 площинах по всій Україні. На час реалізації кампанії ротація тематичних аудіороликів відбувалася на загальнонаціональних радіостанціях. Ротація відеороликів та пекшотів «Крим - це Україна» була передбачена як на національних, так і на регіональних телевізійних каналах.

Пізніше Міністерство інформаційної політики надало роз’яснення щодо джерел фінансування кампанії. «Щодо фінансування. Всі соціальні кампанії ми реалізуємо, не витрачаючи жодної копійки державних коштів. Реалізація кампаній є можливою завдяки тісній співпраці з обласними державними адміністраціями, міськими виконкомами та комерційними структурами, що є операторами зовнішньої реклами. Ми використовуємо усі доступні ресурси задля професійного виконання своєї роботи. За потреби, ми можемо надати копії всіх листувань з нашими стейкхолдерами. (…)

Більш того, ми витрачаємо власні кошти для друку рекламних постерів, виготовлення аудіо- та відеороликів, так як це роблять всі громадяни України, які витрачають кошти на вирішення нагальних потреб власної держави в питаннях національної безпеки і оборони», – йшлося у повідомленні Мінінформполітики.

 

Фото  - минулорічний плакат кампанії «Крим - це Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY