На Закарпатті суд визнав екс-головреда комунальної газети винним у розтраті

На Закарпатті суд визнав екс-головреда комунальної газети винним у розтраті

19 Лютого 2016
2068
19 Лютого 2016
13:59

На Закарпатті суд визнав екс-головреда комунальної газети винним у розтраті

2068
17 лютого Виноградівський районний суд Закарпатської області визнав колишнього головного редактора комунальної газети «Новини Виноградівщини» Василя Кіша винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).
На Закарпатті суд визнав екс-головреда комунальної газети винним у розтраті
На Закарпатті суд визнав екс-головреда комунальної газети винним у розтраті

Про це повідомило видання «Закарпаття онлайн».

Суд встановив, що Василь Кіш, перебуваючи на посаді керівника газети, «умисно, з метою власного збагачення, всупереч затвердженого штатного розпису, 19.01.2010 р… видав та підписав наказ…, встановивши собі рівень інтенсивності оплати праці на 2010 рік розміром 50%».

В розгляді кримінального провадження підтверджено, що такими діями Василь Кіш завдав комунальному підприємству РРВК «Новини Віноградівщини» реальної шкоди на суму 40364,15 грн.

Василь Кіш отримав покарання у вигляді одного року позбавлення волі з випробувальним терміном один рік. У вироку зазначається, що колишнього головреда звільнено «від відбування призначеного основного покарання з випробуванням, якщо він протягом однорічного іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов'язки».

Суд також позбавив Василя Кіша права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями, строком на один рік та наказав стягнути з нього понад 40 тис. грн. та 4,5 тис. грн. витрат на правову допомогу на користь комунального підприємства, яке він очолював.

Відповідно до закону, екс-головред має 30 днів на подання апеляційної скарги на вказаний вирок.

«Детектор медіа» намагається отримати коментар Василя Кіша щодо вироку суду.

Колишній голова Виноградівської райради Олег Любімов, який опублікував у Facebook документи з вироком суду, зазначив, що справа колишнього головреда також пов’язана із редакційною політикою газети «Новини Виноградівщини». Вн повідомив, що «взяв на роботу» Василя Кіша, «щоб убезпечити районку від політичних впливів».

«Був і конкурс, був вперше організований контракт з керівником підприємства, була виділена досить велика сума коштів для оновлення друкарні...Єдине чого не було, то це совісті у "новоспеченого" редактора і розуміння, чому його туди призначили. Майже відразу цей редактор подався в Партію регіонів і став офіційним її рупором, забувши, що то є газета районною, а не Бушка (народного депутата від Партії регіонів Івана Бушка. – ДМ)...Кінець кінцем відбулось рейдерське захоплення підприємства під девізом "шо хочу, то і роблю"...», - написав колишній голова райради.

Він також повідомив, що свого часу передав висновок депутатської комісії щодо фінансово-господарської діяльності КП «Новини Виноградівщини» до правоохоронних органів.

Нагадаємо, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської обласної ОДА Ярослав Галас повідомив, що на Закарпатті нараховується 29 комунальних друкованих видань, але реально з них виходить 15.

 

Василь Кіш. Фото – «Закарпаття-онлайн»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду