Встановлено передавач, який дозволяє приймати «1+1» у Попасній на Луганщині

Встановлено передавач, який дозволяє приймати «1+1» у Попасній на Луганщині

12 Лютого 2016
1374
12 Лютого 2016
16:19

Встановлено передавач, який дозволяє приймати «1+1» у Попасній на Луганщині

1374
Через неможливість відновлення телевежі у прифронтовому місті Попасній (Луганська область), що контролюється українською владою, місцева влада заохочує розвиток кабельного ТБ. Як повідомив радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець, ефірне мовлення Луганського обласного телебачення , яке працює із Северодонецька, і каналу «1+1» у Попасній вдалося відновити завдяки встановленню додаткового передавача.
Встановлено передавач, який дозволяє приймати «1+1» у Попасній на Луганщині
Встановлено передавач, який дозволяє приймати «1+1» у Попасній на Луганщині

Про це повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики України (МІП).

«З початком нового етапу відновлення мовлення в зоні АТО в Попасній встановлено передавальну техніку, що дало змогу відновити мовлення Луганського обласного телебачення. На цьому тижні за допомогою ще одного встановленого передавача мовлення відновив й телеканал 1+1», - повідомив Олександр Бригинець, який перебуває у зоні АТО із моніторинговою місією МІП.

Попасна – одне з міст, яке має свою телевежу, але наразі вона не працює.   Олександр Бригинець під час зустрічі з заступницею міського голови міста Попасної Іриною Гапотченко роз’яснив, що поки відновити роботу вежі неможливо.

«Ми неодноразово намагалися поновити роботу телевежі, але з одного боку заважають обстріли, а з іншого - значна руйнація інфраструктури телевежі, знищення обладнання. Тому МІП і КРРТ пішли іншим шляхом - посилили передавачі в сусідніх містах - Сєверодонецьку, Лисичанську та Бахмуті звідки сигнал тепер досягає до Попасної», - сказав він.

У свою чергу заступниця голови міста зазначила, що місцева влада заохочує розвиток кабельної мережі, яка вже доступна майже для 4000 домогосподарств, що є переважною більшістю. Однак, залишається проблема для тих, хто дивився українське телебачення за допомогою системи цифрового мовлення Т2, яка в Попасній не працює. Місцева влада намагається вирішити цю проблему або підключенням таких абонентів до кабельної мережі, або за допомагою переналаштування ефірної антени на нові джерела сигналу.

Нагадаємо, у січні 2016 року радник міністра інформаційної політики (МІП) з питань функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець повідомив, що три телевежі для відновлення українського мовлення на Донбасі заплановано побудувати до кінця поточного року.

 

Фото - МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1374
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду